Kom roeien op de Kraaijenbergse Plassen en de Maas: in 10 weken zelfstandig het water op Kom roeien op de Kraaijenbergse Plassen en de Maas: in 10 weken zelfstandig het water op
Deel dit artikel ‹ Terug

Kom roeien op de Kraaijenbergse Plassen en de Maas: in 10 weken zelfstandig het water op

Geplaatst op: vrijdag 9 februari 2024


Zin in gezonde beweging in een mooie, waterrijke omgeving? Dit voorjaar verzorgt Roeivereniging De Drie Provinciën in Cuijk een roei-cursus van 10 weken voor iedereen die het roeien wil uitproberen. Onder leiding van een ervaren instructeur krijg je twee keer per week les in een gestuurde twee- of vierpersoonsboot op de Kraaijenbergse Plassen.


Roeicursus

De roei-cursus bestaat uit: technisch en fysiek roeien, besturen met afvaren, aanleggen en commando’s geven, de boot in en uit het water halen en de basis vaarregels. Je sluit af met een eenvoudig roei-examen. Na het afronden van de cursus kun je lid worden en sluit je je aan bij een team.


Van 10 tot 80

Roeien is een sport die je hele lichaam aan het werk zet. De roeivereniging ligt op een prachtige locatie en is de ideale uitvalsbasis voor roeien op de Kraaijenbergse Plassen, de Maas en de Mookerplas. De vereniging is er voor jong en oud (10-80 jaar), met een mooie vloot aan boten. Wil je recreatief roeien of meedoen aan een toertocht? Of wil je in een wedstrijdploeg? Alles is mogelijk. 


Jeugd

Als je tussen 10 en 18 jaar oud bent kun je ook tussendoor komen proef-roeien en daarna aan de instructie meedoen. Dat kan twee keer per week: op zaterdagochtenden en dinsdagavonden. Je kunt je hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar jeugd@rv-ddp.nl


De roei-cursussen voor alle leeftijden starten in april 2024. Informatie en aanmelden: www.rv-ddp.nl. Kosten voor 20 x instructie voor volwassenen: 115,-. Ben je tussen 10 en 18, dan roei je de eerste 4 weken gratis.