Bluesgitarist Jan de Bruijn te gast in Snarenplukkers Bluesgitarist Jan de Bruijn te gast in Snarenplukkers
Deel dit artikel ‹ Terug

Bluesgitarist Jan de Bruijn te gast in Snarenplukkers

Geplaatst op: woensdag 24 januari 2024


Bluesgitarist, zanger en podiumkunstenaar Jan de Bruijn is zondag 4 februari te gast in Snarenplukkers in Wild Verband in het Veerhuis te Oeffelt. Hier gaat hij in gesprek met gastheer Bart-Jan Baartmans over zijn leven en muziek. In de jaren tachtig was De Bruijn onderdeel van The Crew, een ijzersterke rhythm and blues formatie. Kaarten zijn te koop op schouwburgcuijk.nl


The Crew speelt in de jaren tachtig jarenlang een toonaangevende rol in het internationale clubcircuit. Deze band kent – nu nog steeds – vele, trouwe fans, kreeg klinkende kritieken, maakte twee goed verkochte albums en enkele singles.

Jan de Bruijn heeft zich in al die jaren ontwikkeld tot een podiumkunstenaar die als geen ander verschillende talenten en kwaliteiten herbergt: een goede gitarist, een uitstekende zanger en een onvermijdelijke persoonlijkheid op toneel.


In mei 2013 bracht hij als soloartiest de langverwachte cd ‘The long way home’ uit. Dit album werd omschreven in de media en door vakbroeders als “het beste wat Jan tot nu toe heeft gemaakt”.

Bart-Jan Baartmans, de interviewer en gastheer van de theaterserie Snarenplukkers in Wild Verband: “Jan de Bruijn is een van de allermooiste bluesmuzikanten. Hij heeft heel hard geleefd, was dakloos en leed aan zware verslaving, maar is weer opgekrabbeld dankzij de muziek. Hij vertelt hier graag over omdat hij de mensen wat wil meegeven.”


Snarenplukkers in Wild Verband met Jan de Bruijn is zondag 4 februari te zien in het Veerhuis in Oeffelt.

Kaarten à €20 zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl/snarenplukkers