Hoogste punt bereikt bij bouw woonzorglocatie voor mensen met dementie in Boxmeer Ellen Bens locatiemanager (rechts) bij Het Elderomhuis
Deel dit artikel ‹ Terug

Hoogste punt bereikt bij bouw woonzorglocatie voor mensen met dementie in Boxmeer

Geplaatst op: vrijdag 12 januari 2024


Een mijlpaal op de bouw aan de Bergh in Boxmeer: het hoogste punt van de nieuwe kleinschalige woonzorglocatie Het Elderomhuis is bereikt. Dat werd op de bouwplaats gevierd met traktatie voor de bouwvakkers, toekomstige medewerkers en buurtbewoners.


Het Elderomhuis biedt straks een fijn thuis aan mensen met de diagnose dementie. Net als Het Leijgraafhuis in Cuijk en Het Rijssenbeekhuis in Gennep, is Het Elderomhuis een locatie van Dagelijks Leven. De zorgorganisatie heeft ruim 90 kleinschalige woonzorglocaties door heel Nederland. 


Onderdeel van de buurt

“We zijn erg blij met deze mooie plek in Boxmeer”, vertelt Ellen Bens, locatiemanager van Het Elderomhuis enthousiast. “De maximaal 22 bewoners met dementie, die hier komen wonen, hebben straks een eigen studio. Die kunnen ze met eigen meubels en spullen van thuis inrichten. Daarnaast krijgt het huis twee gezellig ingerichte woonkamers, een activiteitenruimte en een ruime tuin met open poort. Op dit moment zijn we druk bezig met het samenstellen van het zorgteam, zodat er straks 24 uur per dag gespecialiseerde zorg aanwezig is in het huis.”


Het is de bedoeling dat het huis straks echt onderdeel wordt van de buurt. Ellen Bens: “Huizen van Dagelijks Leven staan altijd midden in de wijk. Zo hopen we dat onze bewoners mee blijven doen in de maatschappij. Dat is zo belangrijk. Ik denk dat dat hier, middenin Boxmeer, heel goed gaat lukken.”


Traktatie op de bouwplaats

De bouw van Het Elderomhuis loopt voorspoedig, het hoogste punt is inmiddels bereikt. Vlak voor de kerst werd dit gevierd op de bouwplaats. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd een warme traktatie uitgedeeld aan het bouwteam, toekomstige medewerkers en buurtbewoners. De spiksplinternieuwe woonzorglocatie in Boxmeer opent naar verwachting in mei officieel de deuren.


Bezoek voor meer informatie over wonen of werken in Het Elderomhuis www.hetelderomhuis.nl of neem contact op met Ellen Bens via e.bens@dagelijks-leven.nl.