Drie bijzondere concerten in Vincentiuskerkje Ella van Poucke
Deel dit artikel ‹ Terug

Drie bijzondere concerten in Vincentiuskerkje

Geplaatst op: dinsdag 2 januari 2024


Dit voorjaar staan er weer drie nieuwe concerten op het programma van Stichting Kunst in het Kerkje’. Drie bijzondere concerten in het fraaie Vincentiuskerkje in Velp bij Grave, tot en met april van dit jaar. Voor alle muziek- en cultuurliefhebbers garanderen deze concerten onvergetelijke ervaringen, die perfect aansluiten bij de unieke akoestiek en ambiance van het Romaanse kerkje gelegen aan de Pastoor Loefsweg nr. 1 in Velp bij Grave.


Noteer deze data in uw agenda:

  • Zondagmiddag 28 januari – klassiek muziek – celliste Ella van Poucke
  • Zondagmiddag 24 maart – sing-songwriter/gitarist Eli Goffa
  • Donderdagavond 18 april - ean-Nós-zanger Lorcan MacMathúna 

Aarzel niet om uw plaats te reserveren via onze website www.kunstinhetkerkje.nl.


Voorjaarsconcertprogramma 2024


Zondagmiddag 28 januari, 14.00 uur 

Ella van Poucke solo op cello speelt sonaten van Bach

Ella van Poucke, geboren in Amsterdam in 1994, is een van de meest toonaangevende cellistes van haar generatie. Geprezen om haar muzikale integriteit, feilloze instrumentale vaardigheden en haar uitvoerende aanwezigheid en intensiteit, behoort de Nederlandse celliste tot de top van de huidige generatie cellisten. OP deze zondagmiddag speelt Ella de 1ste, 4de en 6de sonate van Johan Sebastian Bach. 


Zondagmiddag 24 maart, 14.00 uur 

Eli Goffa – americanamuziek met zang en gitaar

Eli Goffa uit België mag een van de allergrootste talenten onder de nieuwe lichting singer-songwriters genoemd worden. Soul, roots, een beetje bluesy en funky. 

Hij speelt al van kinds af aan gitaar en heeft een indrukwekkende prestatie, die niet onopgemerkt bleef toen hij de jury verraste in de Voice van Vlaanderen (2014), een staande ovatie oogstte met zijn vertolking van Neil Young en haalde de halve finale.


Donderdagavond 18 april, 20.00 uur 

Lorcan MacMathúna, Ierse ean-Nós-zanger/dichter 

Lorcan MacMathúna heeft zich ontwikkeld tot de beste Sean-Nós zanger van zijn generatie. Deze zangstijl, veelal gezongen in het oud-Ierse Gaelic, is intens, emotioneel geladen en expressief. In de door generaties overgeleverde songs is de mystieke, Keltische sfeer van legendes vol romantiek en heroïek bewaard gebleven. Als illustratief geldt Lord Of The Rings, de succesvol verfilmde fantasy bestseller van J.R.R. Tolkien. 

Hij treedt op samen met kompanen Martin Tourish op accordeon en Daire Bracken op viool. 


Kom en deel mee in de magie van deze muzikale herfstreis in Velp bij Grave. Reserveer vandaag nog je tickets en bereid je voor op onvergetelijke zondagmiddagen vol prachtige muziek!


Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, en het reserveren van plaatsen: kijk op www.kunstinhetkerkje.nl