Dikke Kots-smiley

Column door Eefke Peeters
donderdag 18 februari 2021

Soms heb je van die dagen dat hoe positief je ook zou willen zijn, het gewoon niet lukt. Ik had dat echt tijdens de sneeuw. Hoe mooi het ook is op een foto, voor mij was het gewoon een extra belemmering tijdens dagen waar toch al zo weinig kan en mag. De paar leuke afspraken die ik had staan, zakelijk en privé konden door de sneeuw geen doorgang vinden.
Tijdens dit soort dagen merk ik dat ik weinig kan hebben. Waar ik normaal nog plaatjes van: ‘Kijk, dit kan allemaal wel tijdens een lockdown: dansen, knuffelen & lachen’, met een hartje bekroon merk ik dat ik nu zocht naar een dikke kots-smiley. Die is er helaas nog niet op Facebook. Of misschien gelukkig maar, achteraf gezien.

Want tegelijkertijd met de sneeuw smolt ook mijn chagrijn. Het idee van de lonkende 19 graden aanstaande zondag maakt mij zo blij. Met het begin van de lente word ik weer meer mezelf. Maar door de aankondiging van de lente krijg ik ook extra zin om er op uit te gaan. Gelukkig zijn er creatievelingen die echt iets moois bedenken, wat in deze tijd sowieso kan: Zoals: Het Blokje om! Een nieuw initiatief van drie horecazaken in de gemeente Sint Anthonis. Een prachtige wandelroute voor in het weekend met van alles te smikkelen voor onderweg. De routekaart is verkrijgbaar bij één van de startpunten Koffiehuus Ons Moe, De Heksenboom of de Drie Burgemeesters. De route is 8,5 kilometer waarbij je dus heerlijk kunt genieten van verse soep, zelfgebakken appelgebak met koffie en heerlijk broodje.

Wil je liever vijf horecastops, of er met de auto op uit? Dan kun je ook gaan voor Reis & Spijs. Je stapt in je auto en laat je verrassen door de veelzijdigheid van ons eigen regio. Of een regio nét buiten het gebied, want ze hebben meerdere routes.
Maar neem als voorbeeld de Land van Cuijk route: Hier kom je door onze eigen meest belegerde vestingstad van Nederland, het charmante Grave. Ontdek de rijkdom aan cultuur en natuur, vlakbij de Maas. Geniet onderweg bij 5 horecazaken ook nog eens van een heerlijk take away gerechtje. De route is ongeveer 3 tot 4 uur en zo’n 75 kilometer.
Deze route is zaterdag 20 maart 12.00 uur. Je komt langs de volgende leuke plekken: 
Herberg Thijssen in Vierlingsbeek, Hotel-Restaurant v/d Valk Cuijk-Nijmegen, D'n Eetkaemer in Grave, Eeterij D'n Oven in Zeeland-Uden en Tussen Harrie & Toon in Sint Anthonis.

Nu denk je wellicht waarom noem je deze column met leuke samenwerkingen nu dikke kots-smiley? Nou, omdat het bewezen is dat mensen stukjes eerder lezen wanneer er een negatieve titel bovenstaat. Dus waarschijnlijk werd het minder gelezen wanneer dit toffe samenwerkingen of gave uitjes had geheten. Weet je wat ik daar eigenlijk van vind? Dikke kots-smiley!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie