Sex sells

Column door Eefke Peeters
donderdag 15 oktober 2020

Het gaat goed met erotiekshop Easy Toys. Zo goed dat zij graag willen bijdragen door een leuk doel te sponsoren. Voetbal bijvoorbeeld. Maar het KNVB verbood hen als shirtsponsor. Een sekswinkel is in strijd met goede smaak en fatsoen was hun mening. Dat ze de jeugd niet laten rondrennen met deze shirts dat snap ik. Dat snappen ze bij EasyToys trouwens zelf ook, want daar hebben ze Wildlands op de shirts van de kids laten drukken. Zo kunnen ze de Dierentuin die het enorm zwaar heeft op een mooie manier helpen. Tof toch?
Na goed overleg mogen de volwassen spelers nu trouwens toch wel rondrennen met Easy Toys op hun torso. Of nou ja, de naam dan. (Wel leuk voor de beelddenkers).

Gelukkig maar, want dat zou toch echt wel enorme betutteling zijn. Daarnaast is een sekswinkel smakeloos en onfatsoenlijk noemen ronduit belachelijk. Iedereen heeft seks, en als je het niet hebt dan wil je het (meestal) wel. Dus doe niet zo preuts. Vorig jaar in 2019 hadden ze hun omzet al weten te verdubbelen. ‘Onze cijfers stijgen kei hard en bijvoorbeeld de december adventkalenders nemen gretig aftrek,’ vertelde de CEO eind november, die ooit vanuit huis begonnen was met een mini webshopje. En nu? Nu zijn de producten helemaal niet meer aan te slepen. Met een stijging van 94% en 2000 bestellingen per dag meer! We vervelen ons en wat is er dan leuker dan wat volwassen vermaak? De directeur benadrukt trouwens ook dat hij geen porno verkoopt, maar juist items die je seksleven kunnen verrijken, voor mannen én vrouwen. Ik ben verdrietig voor alle bedrijven die in zwaar weer verkeren, maar ben ook oprecht blij voor alle bedrijven die nu excelleren. Prachtig toch?!

Ik ben een thriller aan het schrijven, waar ik soms twijfel over expliciet taalgebruik, maar na het lezen van dit soort cijfers laat ik het er toch maar mooi instaan. Want sex sells, dat was zo en dat zal altijd zo blijven. Logisch ook eigenlijk, want het is ook hobby nummer 1. Sterker nog; het is misschien wel de manier om geen corona te krijgen. Want sex is goed voor je weerstand, je immuunsysteem, het verlaagt je stressniveau, verhoogt je bloedcirculatie, werkt aan je conditie, helpt je beter slapen, verlengt je leven, maakt je blij, houdt je jong. De voordelen zijn niet te ontkennen. Dus bescherm jezelf en je partner en je weet wat je te doen staat!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie