Laat je kriebelen

Column door Eefke Peeters
woensdag 29 januari 2020

Je herkent het misschien wel. De behoefte aan lente. De feestdagen lijken al maanden achter ons te liggen. Het is niet eens echt koud voor deze tijd van het jaar, maar dat hoeft nu toch ook niet meer? De winter heeft wat mij betreft genoeg kansen gehad. De berichtgeving over mogelijkheden om te schaatsen op natuurijs of eventuele sneeuwval half februari open ik niet eens. Bah. Ik wil lente. De zon die op je gezicht schijnt, de fluitende vogeltjes, de jonge dieren, de vrolijke kleuren van de bloemen. Bring it on!

Net op het moment dat ik, door die koude nieuwsberichten, in een soort winterse coconstand wilde schieten, kwam er een fantastisch bericht voorbij. Lente op de Sassekamp. Dit weekend! Dat is prachtig nieuws. Dus mocht je het nu ook toch koud hebben of ook zo'n ongekende behoefte aan de lente? Dan zou ik je aanraden zondag richting Rijkevoort te komen.

Nu denk je misschien, maar zeg Peeters hoe kun jij nu beloven dat ik het dan niet koud heb of dat ik werkelijk lentekriebels krijg daar in Rijkevoort?
Nou; stel je voor. Een gezellige locatie. Tapasplankjes. Lammetjes aaien. Verrassende hapjes uit de Foodtruck. En als je het koud krijgt Gluhwein uit een heksenketel. Jezelf opwarmen bij vuurkorven waar de kinderen marshmallows roosteren en zich verwarmen met een schapenvachtje.

Voel je het al? De lentekriebels? Belevingsboerderij De Nieuwenhof uit Mill en Theehuis De Theemuts organiseren dit samen aanstaande zondag in Rijkevoort bij de Theemuts.
En ja ik weet het. Maakt niet uit hoe lang de winter duurt, de lente volgt altijd. Bla. Bla. Hartstikke fijn, maar ik kan niet wachten tot het écht zover is.
Lente; lekker de bloemetjes buiten zetten! 


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie