Prachtwerk

Column door Eefke Peeters
dinsdag 11 december 2018

Ik heb echt fantastisch werk. Voor mensen die zich afvragen wat ik eigenlijk doe; ik schrijf. Columns bijvoorbeeld zoals deze. Ik schrijf verhalen voor de regionale krant, ik schrijf webteksten, slogans en blogs. Ik heb mijn eigen magazine Vita en ik schrijf voor het Land van Cuijk.
Dat laatste is écht verrassend verrassend. Zo maken wij ieder jaar voor het seizoen begint weer een promotiepakket. Dat houdt in: een prachtige glossy reisgids, negen gave beleefkaarten en dit jaar maken wij ook het overzichtelijke fiets- en wandelboekje. Het verrassende is dat we ieder jaar weer nieuwe mensen mogen verwelkomen die zichzelf willen laten zien. Nieuwe ondernemers die zich aangetrokken voellen tot onze prachtige regio. Bestaande ondernemers die een andere koers zijn gaan varen en nu de toeristen iets te bieden hebben. Of ondernemers die jaren de kat uit de boom keken en nu denken; Yes, dit is mijn tijd! En dat is het mensen! Het is onze tijd!

We hebben de Unesco status gekregen voor het Maasheggengebied, we hebben cijfers die een mooie groei laten zien in toeristen die deze kant op willen, we hebben 75 jaar Land van Cuijk Remembers, wat bijvoorbeeld heeft gezorgd voor het realiseren van een fietsbrug door het Oorlogsmuseum. We hebben de Kraaijenbergse Plassen waar eindelijk schot in komt, we hebben een bioscoop die gerealiseerd gaat worden medio 2019 en steeds meer streekproducten die ontwikkeld worden.
Én 'we' zijn met steeds meer!
En aan mij de eer om al deze leuke nieuwe en 'oude' mensen te mogen interviewen voor het magazine, de plattegrond en het routeboekje. Waarom doe je wat je doet? Waarom hier en waarom moet het Land van Cuijk ontdekt worden.

Mocht jij nu als lezer denken: 'Nou, waarom dan?'
Dan geef ik je straks, wanneer alles af is, graag een promotiepakketje. Zelf zeg ik altijd graag, de Romeinen wisten het onderhand 2000 jaar geleden al en voor hen de Kelten. Het Land van Cuijk is de place to be! Echt verrassend verrassend!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie