Het toverwoord blijft samenwerken

Column door Eefke Peeters
dinsdag 27 november 2018

Er waren onlangs meerdere inspirerende dagen en avonden georganiseerd in het Land van Cuijk over samenwerken. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; samenwerken loont! Zeker in onze regio die samen alles in huis heeft om tot misschien wel Nederlands mooiste regio bekroond te worden. Maar dan moet je dus meer doen dan puur preken voor eigen parochie. Niet alleen roepen hoe mooi het is in jouw straat, wijk, dorp of gemeente. Daar is het vast fijn en misschien wel hartstikke mooi. Maar het Land van Cuijk dat is prachtig! Bedoel ik dan dat ik alle kleinere samenwerkingen nutteloos vind? Welnee! Afgelopen zondag stond ik op 't Brinkevent in Sint Anthonis met nog ruim dertig ondernemers uit de Gemeente, dat was hartstikke leuk om te zien wat wij, samen met de winkeliers die ook open waren, te bieden hebben aan het geïnteresseerde publiek.

Het Nieuwscafé bij de Weijer is daar ook een fantastisch voorbeeld van! Aanstaande vrijdag komen Loes en Renée Wijnhoven, beter bekend als Clean Pete vertellen over hun theatertour en kerstshow, bijgestaan door Hart-Koor, het jongerenkoor dat dit jaar de Dr. Peelen Stimuleringsprijs zeer terecht won. Maar ook de de Boxmeerse Partisan Athletics komen zich presenteren. Voorzitter Rob Tonnaer vertelt over groep die meervoudig Nederlands kampioen is en ook op EK’s en WK’s al hoger ogen heeft gegooid. Dan komen de directeur en kersverse voorzitter van de schouwburg in Cuijk uitleggen wat er allemaal gedaan wordt om uit de rode cijfers te komen. En wat te denken van Henk Baltussen en John van Raaij die samen een wielerboek over de regio aan het maken zijn. Mensen die stuk voor stuk zeer de moeite waard zijn, maar samen een werkelijk onmisbaar Nieuwscafé creëren, toch?

Of wat te denken van Rondje Wanroij aanstaande vrijdag?
Deze dag kun je bij diverse winkeltjes in Wanroij binnenlopen, zaakjes zoals de Koffiepot waar je anders waarschijnlijk nooit binnen wandelt. En winkeltjes zoals Stoer en stijlvol waar je misschien nog wel nooit bent geweest. Ze pakken het ook leuk aan, met een hapje en een drankje en zelfs hier en daar muziek. Als er een winkeltje open was geweest was je er waarschijnlijk voorbij gewandeld maar nu er bijna tien locaties zijn om te bezoeken is het een avondje uit! En zo is het Land van Cuijk precies in het groot. Ieder dorpje heeft zijn eigen charme, is zijn eigen onontdekte pareltje. Maar samen zijn we die prachtige parelketting. Poetsen, rijgen en dragen met trots!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie