Het is heet!!!

Column door Eefke Peeters
dinsdag 17 juli 2018

Sorry iedereen die op Facebook heeft staan dat je niet mag zeuren over de hitte. Ik ga toch echt even zeuren.
Ik durf die uitdaging wel aan. Kom me maar halen! Want mijn hemel wat is het heet, te heet!
Als ik buiten loop heb ik echt het idee dat mijn bloed stopt met stromen, al strompelend vind ik mijn weg naar de supermarkt waar ik eindelijk weer adem kan halen. Trouwens niet te langzaam strompelen want dan blijven je zolen aan de straat vastplakken. Eenmaal in de supermarkt loop ik vier, vijf keer langs de rijen op, niet omdat ik niet weet wat ik moet eten, maar omdat het zo heerlijk fris is. Maar ja, uiteindelijk moet je toch eens gaan. De idiote hitte trotseren. Ik vind het heerlijk hoor de zomer en zeker dat het al zo lang mag duren maar ze voorspellen nu 42 graden. Tweeënveertig! Dat is nog nooit voorspeld. Dat is echt gewoon teveel van het goede!

Gelukkig hebben we een heus hitteplan. De Nationale Politie heeft vijf adviezen:

1) Drink voldoende
2) Vermijd inspanning
3) Blijf uit de hitte
4) Zorg voor koelte
5) Zorg voor elkaar


Toen ik dat las veranderde er wel iets in mijn mindset. Want de politie daar hoor je naar te luisteren! Gewoon wat meer chillen met zijn allen dus. Ons wat minder druk maken. En meer voor elkaar zorgen. Mañana is ook prima. Misschien is deze absurde hitte wel precies wat we hier nodig hebben met zijn allen. Weg met die regen en wind die ons maar chagrijnig maken en welkom hitte. Maak van ons opgefokte Nederlanders maar relaxte mediterraanse gasten. Dat kunnen veel van ons best gebruiken.
Dus ik accepteer het feit dat ik 's middags minder kan doen. Schijnt de zon zo hard op mijn scherm dat ik blind word van de reflectie en mijn vingers al zwetend van mijn toetsenbord afglippen? Dan is het tijd voor even niksen in de schaduw of met mijn haar in de wind voor de ventilator.

En als de warmte dan nog teveel wordt dan zet ik gewoon Vierdaagse TV aan. Kijken hoe al die mensen in deze hitte al die kilometers afleggen. Respect! Ik doe het jullie niet na, normaal niet maar nu al helemaal niet.
Succes en misschien kom ik jullie nog aanmoedigen, mentaal dan, want het is veel te heet om te applaudisseren!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie