Imposante reisgids

Column door Eefke Peeters
dinsdag 14 maart 2017

Hij is er weer! De tweede editie van het Land van Cuijk Magazine. Deze keer hebben we er een reisgids van weten te maken waar je negen bijzondere bestemmingen kunt vinden.
Historisch Grave, de Kraaijenbergse Plassen, Romeins Cuijk, de Maasheggen, Heerlijkheid Boxmeer, Recreatief Overloon, Natuurpoort Sint Anthonis, de Verborgen Raamvallei en de Peel-Raamstelling.
Ik heb met onwijs veel plezier gewerkt aan deze reisgids. Ontzettend mooi om zo gastvrij te worden ontvangen bij mensen die vol enthousiasme vertellen over hun bedrijf hier in het Land van Cuijk. Zoals Antoine Walraven, burgemeester van Mill & Sint Hubert en voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme ook zegt; 'Het Land van Cuijk verdient het om ontdekt te worden!'

Dat is echt zo! Ik schrijf het wel vaker dat we met zijn allen trots mogen zijn op onze regio, op elkaar en op onszelf. Luister naar wat voor rijke geschiedenis we hier bijvoorbeeld hebben: Wij hebben de meest belegerde stad van het land, we zijn een voormalige Romeinse Nederzetting, we hebben het Heilige Bloedwonder, de restanten van de Peel en Raamstelling en het Oorlogsmuseum op de plek waar een gedenkwaardige vrijheidsstrijd heeft plaatsgevonden.
En dat is nog maar een kleine greep uit onze bijna bodemloze geschiedeniskist.

Maar naast de imposante geschiedenis en de veelzijdigheid van onze natuur is het allermooiste toch echt onze toeristische pareltjes die wij ook hebben mogen beschrijven. Van de allerschattigste Bed & Breakfast tot een watersportgebied met internationale allure. Van interessant museum tot een van de oudste wijngaarden van Nederland. Maar ook onze evenementen zijn imposant. Ik ben zo blij met dit tijdschrift! Want als iemand van mijn 'buutendorpse' familie of vrienden mij uitlacht en zegt dat er niks te doen is in onze boerenregio dan pak ik dit 72 pagina tellende blad en zeg hier lees maar even door en zeg het dan nog maar eens!

Lees de reisgids hier online of haal hem op bij één van de mooie plekjes die we hebben in het Land van Cuijk!


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie