Ode aan het ijs!

Column door Eefke Peeters
dinsdag 1 maart 2016

Vandaag kwam ik vrolijk aan op mijn werk. Logisch, want ik heb fantastisch werk namelijk alles wat zo leuk is aan het Land van Cuijk onder de aandacht brengen. In de vorm van de agenda, nieuwsbrief, website en onze Social Media. Hoe leuk is dat?

Net op het moment dat ik denk leuker kan het eigenlijk niet worden vraagt mijn collega; 'IJsje?' In zijn hand twee vrolijke bakjes met onwijs lekker uitziend ijs. De neiging om op de klok te kijken was direct weg. Volgens mijn nieuwste dieet waren vooral het eten van tussendoortjes belangrijk en zuivel hoort ook nog steeds bij de schijf van vijf, denk ik tenminste.

Halverwege deze heerlijke ijs-break vroeg ik me toch af waar hij dat ijs eigenlijk vandaan heeft getoverd. Ik wandel naar het ouderwetse koffiefilterapparaat want hier bij Cybox houden wij nu eenmaal van puur, echt en smaakvol. En wat denk je? Er staat hier gewoon een ultramoderne mobiele GelatoMachine te draaien. Blijkt dat wij hiervoor zojuist een website hebben geleverd en daarbij hoort natuurlijk een gedegen onderzoek.

De coole website is inmiddels online. Ik voel direct de neiging om iets te verpesten aan de link zodat het onderzoek nog wat langer moet duren.
Maar aangezien het ook nog eens heel aardige mensen zijn die met liefde voor vers ijs deze bijzondere machine in Nederland op de markt hebben gebracht, doe ik dat toch maar niet.

Wat misschien beter is, dacht ik, is om jullie een smaak te laten bedenken die mooi aansluit op het Land van Cuijk. Dan kunnen wij de komende zomer mooi als distributiepunt fungeren in het hart van landvancuijk.nl.

En ik zou mezelf niet zijn als ik niet even zou onderzoeken waarom je ijs moet eten!
* In de Scandinavische landen krijgen de kinderen op school iedere dag een ijsje. Een ijsje in die landen wordt beschouwd als zuivel, en staat gelijk aan het eten van een schaaltje yoghurt in Nederland.
* Er is, naast de suiker, ook melk en eieren in de ijsjes verwerkt. Deze twee producten leveren belangrijke bouwstoffen voor je lichaam.
* Chocolade-ijs bevat antioxidanten die je lichaam helpen om veroudering tegen te gaan.
* Uit een onderzoek is gebleken dat het eten van ijs de productie van het gelukshormoon in de hersenen stimuleert. Veel mensen voelen zich dan ook plezieriger en gelukkiger na het eten van een ijsje.

Ijskoude argumenten, toch? Nu nog een gezonde smaak en de gouden tip voor het maken van heus Land van Cuijk ijsje. Of moet ik zeggen de groen geruite tip :)


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie