Tinderella met worstangst?

Column door Eefke Peeters
dinsdag 12 januari 2016

Sjoemelsoftware is het woord van 2015 geworden. Begrijpelijk, maar er waren toch ook andere prachtige woorden bij. Zoals 'Tinderella'.
Tinderella is de moderne assepoester die haar prins vindt op Tinder. Tinder is een datingsite waarbij je eigenlijk gewoon plaatjes kijkt en deze als ze je niet aanstaan gewoon kunt wegschuiven.
Een lekkere vleeskeuring dus.
Een ander prachtig woord was 'worstangst', dit is angst voor vlees waar kankerverwekkende stoffen inzitten. Natuurlijk is dit eigenlijk geen mooi woord, maar wel een typisch woord voor 2015 waar we eigenlijk net zo goed het woord 'voedselangst' hadden kunnen bedenken.

Ik ben nogal chaotisch, voor de mensen die mij niet kennen. En veel van mijn ideeën ontstaan terwijl ik aan iets anders aan het denken ben. Dan denk ik dus aan leuke nieuwe woorden zoals Tinderella en worstangst en dan opeens denk ik aan de nog te organiseren Ladiesnight.
Want naast de voor de hand liggende zaken zoals trends op gebied van make up, haar, kleding en accessoires, wil ik vooral graag bij alle dames hun 'worstangst' wegnemen.
Ik zou dus graag workshops willen organiseren waar je leert puur te koken. Op mijn Harry column van vorige week had ik namelijk onwijs veel privéberichten, bedankt daarvoor! Deze bestonden vooral uit tips met gezonde producten en deze zijn eigenlijk altijd onbewerkt en puur.
Echt lekkere, gezonde en eenvoudige recepten.
Kennis die gedeeld moet worden.

Op mijn oproepje voor tips voor de Ladies Night kreeg ik zowel openbaar en privé voornamelijk één woord te horen, soms aangevuld met een bijvoeglijk naamwoord. Wat mag er absoluut niet ontbreken op een Ladies Night?
Mannen!
Knappe mannen, mooie mannen, leuke mannen en lekkere mannen.
Maar ik wil natuurlijk niet dat op deze ladies night de mannen gewoon tussen osn over de vloer wandelen en de dames afleiden van hun workshops. Dus dacht ik aan een reallife Tinderspel. Daar mag je dan voor een bepaald bedrag live tinderen. Kunnen we meteen aan een leuk goed doel koppelen.

Ik dacht aan een groot podium waar dan een man verschijnt die zichzelf in maximaal vijf zinnen mag voorstellen. Bevalt hij? Dan mag je hem mee op date nemen. Bevalt hij niet? Dan mag je hem met een grote rubberen sneeuwschuiver zo van het podium af swipen! Hoe heet dat spel ook alweer met dat rubberen parcours? Oja Wipe Out! Zoiets bedoel ik dan!
En dat zo'n man dan in een zwembad of ballenbak wordt geschoven. Daar moet hij dan blijven zitten tot het einde van het spel. Dat noemen we dan de 'pitypool' en daar kan je dan nog tegen een gereduceerd tarief een leuk afschuivertje meenemen. (woord van 2016?)

Want de een haar afschuivertje is misschien wel de ander haar droomprins!
Heb ik alleen een probleem. Zouden er ook mannen zijn die zich hier voor opgeven?


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie