Ritje voor een ritje

Column door Eefke Peeters
dinsdag 15 december 2015

Ik sta nogal vaak enorm verbaasd te kijken als ik hoor wat sommige huidige regels zijn in ons o zo ontwikkelde Nederland. Zo was een tijd terug de wet afgeschaft dat je seks met andermans huisdier mag hebben, dat is nu dus strafbaar. Je mag je dus niet meer vergrijpen aan de poes van je buurvrouw, maar wel aan die van jezelf. Serieus? Ja, echt.

Je mag in Nederland ook als rij-instructeur je leerlingen rijlessen bieden in ruil voor seks.
Serieus? Ja, echt.
Want de rijschoolhouders bieden namelijk geen seksuele handelingen aan, maar rijlessen. Omdat de betaling in natura plaatsvindt, is het dus niet strafbaar.
Ik heb deze 'uitslag' echt drie keer moeten lezen. En ik begrijp het nog niet. Iemand iets aanbieden in ruil voor seks mag dus. Dus het verschil zit in het feit dat je geen geld betaald, maar een dienst? Mogen dat dan ook producten zijn? En mogen, ik noem maar iets kappers, dit ook gaan voorstellen? Of dat je straks in de rij staat bij de supermarkt en dat de kassière zegt dat is dan €60.64 wilt u er zegeltjes bij en dat de man voor je zegt. 'Nee, ik hoef geen zegeltjes en ik ben mijn portemonnee vergeten, loop je even mee naar de parkeerplaats?'

Dan lees ik reacties op nujij.nl en voelt het alsof ik uit een andere tijd kom. De 'Preutstijd.'
Daar staan namelijk reacties als: Maakt toch niet uit als je allebei wil? Of: Ik zou dat wel mooi vinden als mijn dochter dat deed, weet je wat dat kost tegenwoordig? Als je het als ouders oké vindt dat iemand dit aan je kind aanbiedt mag je jezelf geen ouder mag noemen, vind ik.
Ik heb twee dochters dus ik ben momenteel aan het zoeken wat de grenzen zijn van geweld in Nederland waar je nog mee weg kunt komen. Voor het geval zo'n randdebiel het in zijn hoofd haalt mijn dochters of hun vriendinnetjes (en vriendjes) dit aan te bieden.

Ik google wat en kom deze (mensen ik verzin het niet) advertentie tegen:

hallo dames ik bied jullie gratis rijlessen aan wat ik hier voor terug wil is ik zou graag pijn gedaan willen worden denk hierbij aan schoppen knietjes dat soort dingen en afsluitend met happy end denk je dat dit iets voor jou is reageer dan snel via whatsapp
ik wacht op jullie x


Nou, dat kan geregeld worden hoor! Ik geef je zoveel knietjes dat je op de grond ligt te creperen van de pijn en dan zal ik je ook nog met liefde en vol overgave lekker schoppen. En reken maar op een happy end, maar niet voor jou. Bah!

Ik heb nog niet gevonden wat de legale grenzen zijn voor mishandeling tegenwoordig en ik hoop voor mezelf en de vrijinstructeur die wil kiezen voor gespreide betaling dat ik hier ook nooit achter hoef te komen.

Maar blijkbaar zijn normen en waarden tegenwoordig ver te zoeken zeker als er zelfs ouders zijn die dit stimuleren zodat ze zelf hun portemonnee niet hoeven te trekken. Laten we het dan gooien op iets anders. Zoals discriminatie voor lelijke meisjes of de meeste jongens die dus wel gewoon 1200 euro moeten betalen in plaats van drie keer plat te hoeven. En als dat niet kan. Wat dacht je dan van veiligheid. Want wie zegt dat examinators niet hetzelfde geintje flikken? Kun je jouw rijbewijs halen zonder ooit verticaal in de auto te hebben 'gereden.'


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie