Feest! Omdat het moet!

Column door Eefke Peeters
dinsdag 19 mei 2015

Wil jij graag iets geven aan een goed doel, maar niet maandelijks vastzitten aan een of ander abonnement? Nou, dan kun je vanaf dit weekend de hele zomer met een gerust hart op pad. Het enige dat je dan hoeft te doen is de deur uit en jezelf op standje feest zetten.

Een mooie verandering in een wereld die steeds egoïstischer wordt. Iets doen voor een ander! Al is het soms dus geen enkele opgave, zoals jezelf culinair verwennen aankomend weekend tijdens Bourgondisch Boxmeer. Je hebt het niet eens in de gaten wanneer je in jouw mooiste zondagse outfit aan het proeven gaat. Maar je bent dan dus wel mooi onwijs goed aan het helpen want de opbrengst gaat dankzij de Rotary naar Stichting La Vecina. Die er alles aan doen om de levensomstandigheden van kansarme kinderen te verbeteren in het Colombiaanse Cartagena en omgeving. Dan smaakt alles extra lekker toch, nu u dit weet?
Op zondag is er zelfs een mini Bourgondisch Boxmeer ingericht voor de allerkleintjes.

Ook is er weer een Samenloop voor Hoop georganiseerd deze keer in Cuijk. Hier doen onwijs veel teams uit Cuijk en omstreken belangeloos aan mee. Zij wandelen 24 uur lang om geld in te zamelen voor het KWF. Want onderzoek is kei hard nodig en daarmee dus ook geld. Deze loop vindt plaats van 27 juni 15.00 uur tot 28 juni 15.00 uur waar men ook kan kijken naar de vele kraampjes en optredens. Of een prachtige kaarszak kan kopen waar je de naam van een gemiste geliefde op kan schrijven. Deze worden bij schemering neergezet en zorgen voor magische, hoopvolle verlichting.
De Kiwanis, die dit jaar 25 jaar bestaan in het Land van Cuijk, lopen ook mee. Zij organiseren ook hun jaarlijkse Haringparty geheel in naam van de Samenloop voor Hoop. Deze gaat bij het Ebben Inspyrium plaatsvinden en belooft daarmee direct netwerken op hoog niveau!

Uit hun creatieve koker komt ook Muziek in de Mais. Dit unieke feest, dat op 22 augustus gaat plaatsvinden is, zoals de naam al doet vermoeden, midden in een maïsveld. Met de boer wordt er samen gekeken hoeveel hij weg moet maaien en de mannen gaan aan het bouwen om een prachtig podium neer te zetten voor onder andere live band Q5!
De jeugd uit de regio kan voorafgaand aan het feest op sportieve wijze flinke prijzen winnen die dan ten goede komen aan de clubkas! Dus gaat u dit feestje bezoeken dat geeft u direct de regionale sportclubs een enorme boost!

Zo zijn er nog veel meer organisaties te vinden zoals de Lions en de Ladies Circle die zich in deze regio inzetten om de wereld weer een stukje mooier te maken. Dichtbij huis en ver weg! En jij kunt dus meehelpen! Hou onze agenda op landvancuijk.nl in gaten en haal die dansschoenen maar uit de kast!
Feesten dus deze zomer, dat moet, voor het goede doel!  


Lees meer blogs/columns | Terug naar Toerisme & Recreatie