Deel dit artikel ‹ Terug

Unieke verzamel medaille als herinnering aan gratis Millse dweiltocht

Geplaatst op: vrijdag 6 februari 2015


Het deelnemen aan het dweilen op carnavalsmaandag in Mill is uiteraard zoals ook voorgaande jaren helemaal gratis. De kaarten voor deze dweiltocht zijn gratis verkrijgbaar bij de 6 dweilhaltes en in de bus die op maandag 16 februari van 15.00 uur tot 23.00 uur langs alle dweilhaltes zal rijden. Deze aanpak van het verzamelen blijkt een groot succes te zijn. Dat bleek uit het aantal deelnemers vorig jaar en de vele enthousiaste reacties.

Naast gratis deelnemen, is er ieder jaar een unieke herinnering aan verbonden op iedere volle dweilkaart. Tekenaar, schilder en ex-prins Bert Verweijen en kastelein Broer van Thiel bedachten en ontworpen enkele jaren geleden de herinnering voor deze dweiltocht in de vorm van een speciale medaille. Het unieke is dat het een verzamel medaille is. Ieder jaar opnieuw komt er namelijk een cijfertje bij die met een clip aan de medaille te bevestigen is. Bij het inleveren van een volle dweilkaart kreeg men vorig jaar het cijfertje 4 voor de verzameling. Voor iedereen die dit cijfertje niet heeft is dit uiteraard dit jaar beschikbaar.

En dit jaar is er voor de dweiler die de 5e keer meedoet DE ZILVEREN DWEILMEDAILLE!

Het eerste jaar kreeg men een bronskleurige medaille
Het tweede jaar een tweetje
Het derde jaar een drietje
Het vierde jaar een viertje
Dit jaar een zilverkleurige medaille
Het zesde jaar een zesje
Het zevende jaar een zeventje
Het achtste jaar een achtje
Het negende jaar een negentje
Het tiende jaar een goudkleurige medaille

Dweilkaarten zijn op carnavalsmaandag verkrijgbaar bij café Libre, café Royal, grandcafé ’t Lagerhuis, grandcafé ’t Centrum, café ’t Heike, café de Winkel en in de dweilbus.