Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Succesvolle benefietlunch en veiling in Mill

Geplaatst op: dinsdag 23 mei 2017


Op zondag 21 mei 2017 is een Benefietlunch en veiling georganiseerd op het prachtige landgoed Tongelaar in Mill.
Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ontwikkeling van een medicijn tegen de energiestofwisselingsziekte die zowel Siem (Wilbertoord) als Neia (Wijchen) hebben.
Een energiestofwisselingsziekte is genadeloos, want slechts de helft van de kinderen met deze verschrikkelijke ziekte wordt tien jaar oud en 70% haalt de volwassen leeftijd niet. Daarom is het onderzoek naar een medicijn van levensbelang. Om dit te realiseren is alle hulp nodig. Dit onderzoek wordt door een medisch team uitgevoerd en staat onder leiding van professor dr. Jan Smeitink (UMC Radboud te Nijmegen). Dit team heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt in de ontwikkeling van een potentieel medicijn.

Tijdens de Benefietlunch zijn aansprekende producten en arrangementen geveild. De 40 veilingitems zijn door sponsoren, vooral uit de gemeenten Wijchen en Mill en Sint Hubert, belangeloos beschikbaar gesteld. De totale opbrengst, te weten: € 5.731,-, gaat volledig naar het onderzoek voor de ontwikkeling van een medicijn. De cheque is door veilingmeester Ad Heijs ter plekke uitgereikt aan Marieke van Leent en Bianca Derks, de moeders van Siem en Neia. Zij toonden hun enthousiasme en spraken hun dankbaarheid uit aan de vele betrokkenen die deze actie tot een succes hebben gemaakt. Op bijgaande foto ziet u Siem en Neia met de check.
De Smaakmakers hebben 10% van de omzet van vandaag op kasteel Tongelaar toegezegd.
Dat bedrag komt dan nog bovenop het bedrag van € 5.731,-, de opbrengst van de benefietlunch en veiling.
Wilt u dit goede doel steunen of wilt u nadere informatie over de Stichting Energy4all?

Bezoek de website: www.veiling4forza.nl