Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Brabant en eten... al eeuwen met elkaar verbonden

Geplaatst op: donderdag 19 januari 2017


WE ARE FOOD Brabant 2018
Brabanders houden niet alleen van lekker eten, Brabant is ook de belangrijkste provincie als het gaat om de productie én verwerking van voedsel. Daarom wil Brabant in 2018 “Europese Regio van de Gastronomie” zijn. Brabant staat in 2018 in het teken van “We Are Food”: heerlijk (gezond & gastvrij), eerlijk (duurzaam & dichtbij) en vindingrijk (slim & vernieuwend) eten. We Are Food biedt een heel jaar lang een podium aan vernieuwende samenwerkingen, aan innovatieve ideeën en aan bijzondere evenementen, arrangementen, routes en producten.  

Kansen voor het Land van Cuijk!
We Are Food biedt grote kansen voor de agrofoodbedrijven in het Land van Cuijk, maar zeker ook voor de toeristisch-recreatieve ondernemers in onze regio. De verwachting is namelijk dat in 2018 Brabant een extra grote aantrekkingskracht zal hebben op met name buitenlandse toeristen. Daar moeten we gebruik van (willen) maken.
 
Wij zijn ervan overtuigd dat veel ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk interessante ideeën hebben, die uitstekend zouden passen in het concept van We Are Food. Denk aan Foodfestivals, maar ook aan kooklessen voor kinderen. Of interessante arrangementen, waarbij bezoekers letterlijk de smaak van het Land van Cuijk proeven. Of routes die langs bezienswaardigheden voeren, die een link met voedsel hebben. 

Inspiratiesessie op 30 januari
Heeft u ook ideeën? Of zoekt u andere partijen met wie u uw plannen wilt uitvoeren? Of ziet u kansen, maar weet u nog niet waar en hoe? Kom dan op maandag 30 januari naar de inspiratiesessie van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk bij Boertel De Lamperse Hei, Lamperen 14 in Wanroij. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt tot maximaal 15.30 uur.

Ook als u nog geen concrete ideeën heeft, maar vooral nieuwsgierig bent naar wat We Are Food voor u te bieden heeft, dan bent u van harte welkom.  

Aanmelden
Laat deze kans niet voorbijgaan en meld u aan! Dat kan door vóór 25 januari aanstaande een mail te sturen naar info@rbtlandvancuijk.nl