Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Nieuw in het Land van Cuijk: Mini muziekschool Muziekles Boxmeer

Geplaatst op: maandag 12 december 2016


In de Weijer in Boxmeer is recent een mini muziekschool opgericht. Ontstaan vanuit de liefde voor muziek. Luc op saxofoon,William op gitaar en Patrick op de drums besloten samen hun passie en expertise te delen voor iedereen in het Land van Cuijk met een muzikale interesse in de leeftijd van 6 tot 120 jaar. De drie heren hebben wel wat raakvlakken, zo hebben zij ieder het conservatorium afgerond en delen zij tevens een unieke, eigen visie op muziekles.

“Wat bijvoorbeeld een van onze overeenkomsten is, is de aansluiting van de belevingswereld van de leerling. We hebben alle drie in diverse stijlen gespeeld; klassiek, pop, jazz, hardrock en disco. Daardoor zijn wij muzikaal gezien heel open minded, we merken dat dit echt een pluspunt is.
Wij hebben ook veel ervaring met muzikanten die ergens anders zijn vastgelopen. Ze komen bij ons om weer een stap verder te kunnen zetten of om het speelplezier terug te krijgen. Supermooi om te zien dat deze leerlingen deze stap durven te maken, zij krijgen vaak een ontzettende boost in speelniveau en speelplezier. Dat lesgeven een dankbaar vak is, is niet voor niets een cliché. Dat is echt zo!”

Waarom Muziekles Boxmeer
Professionaliteit is de belangrijkste pijler van Muziekles Boxmeer. De drie docenten hebben ieder het conservatorium afgerond en jarenlang ervaring. “We hebben alle drie onze kennis uit kunnen bouwen met een individuele lesstijl waarbij de leerlingen niet vastlopen en waarbij het ook niet stopt bij puur de instrumentale ontwikkeling. Kinderen leren bij ons ook een leerstrategie die toepasbaar is bij het vervolgonderwijs
Alle stijlen (licht en klassiek) kunnen door ons tot op hoog niveau onderricht worden. Daarbij vergeten wij ook zeker niet het samenspelen te stimuleren.”

OVER DE DOCENTEN

Over Patrick Eijdems de Drummer
“Ik kom oorspronkelijk uit Weert en studeerde drums op de conservatoria van Rotterdam en Maastricht. Muziek speelt een centrale rol in mijn leven. Als drummer zie ik veel van de wereld. Ik ben al meer dan 20 jaar heel actief als speler in diverse orkesten en bands. Ik zit op de drumkruk bij onder andere Guido’s Orchestra, dat elk jaar als begeleidingsorkest speelt bij ‘Symphonica in Rosso’(o.a. Marco Borsato, Lionel Richie en Diana Ross) Naast optreden en lesgeven werk ik ook regelmatig als producer voor andere bands en artiesten in mijn eigen studio.”

Waarom lesgeven?
“Ik heb de behoefte om mijn kennis en ervaring over te dragen. Het is mooi om te zien hoe een leerling gaat stralen als hij ‘die groove’ eenmaal te pakken heeft. Het is fantastisch om lekker los te kunnen gaan op je drumstel. Om dat te bereiken bij een leerling vereist een steeds wisselende aanpak. Ik heb veel geduld en vind het een uitdaging om bij elke leerling de juiste knoppen te vinden. Leren drummen vereist, net als bij elk ander instrument, voornamelijk discipline. Mijn taak is om jou steeds de goede kant op te sturen en in contact te brengen met jezelf en de muziek.”

Over William van der Veen de Gitarist
“Ik ben gek van muziek, gek van de gitaar. Zelf ben ik nog steeds even fanatiek, en oefen dagelijks op mijn gitaar. In de loop der jaren heb ik veel optredens gedaan in zowel binnen- als buitenland met verschillende formaties. Momenteel ben ik actief met 7 Pieces (Funk soul band) en the Jazz Jugglers (Gitaar gipsy duo).

Waarom lesgeven?

“Die liefde voor muziek draag ik al bijna 30 jaar lang over op mijn leerlingen. Collega’s noemen mij een wandelende popencyclopedie en daardoor kan ik altijd aansluiten bij de muziekwens van de leerling. Dan maak ik de vertaalslag tussen wat de leerling hoort en wat hij op dat moment kan.”
Ik beleef aan het spelen en luisteren van muziek al bijna mijn hele leven veel plezier. Het is een ontzettend mooie en leuke hobby die nooit verveeld en die ik iedereen gun. Ik help daarom graag mijn leerlingen zo goed mogelijk op weg.

Over Luc Jansen de Saxofonist

“Toen ik op mijn veertiende een saxofoon kreeg kon de klarinet de deur uit. Alle muziekstijlen heb ik gespeeld, bestudeerd en uitgevoerd, gretig naar alles wat met muziek te maken heeft. Ik ging naar het conservatorium in Hilversum, studeerde af en ben direct les gaan geven. Ik heb altijd een persoonlijk, eigenzinnig tintje aan mijn muziek gegeven, en dat doe ik nog steeds.
De tijd rond mijn eindexamen en een paar jaar daarna veel geschnabbelt in allerlei orkesten zowel commercieel bij Joop van den Ende als kunstzinnig met een eigen saxofoonkwartet. Daarna toch meer toegelegd op het lesgeven, daar ligt mijn passie en de combi van doordeweeks (veel) lesgeven en en ook in het weekend veel professioneel op pad was voor mij niet te combineren.”

Waarom lesgeven?
“Ik vind het leuk om leerlingen uit te dagen om zelf een (eigen) sausje over de muziek te gieten; dáár ligt mijn talent. Ik geef individuele saxofoonles en verzorg regelmatig masterclasses, tevens ben ik werkzaam bij kwartnoot.nl, een collectief van 4 muziekdocenten. Wij verzorgen het overgrote deel van de muziekexamens in het Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg.
Muziekles geven is niet alleen kennis uitdragen, maar in samenwerking met de leerling tot een muzikaal hogere prestatie te komen. Het is dan ook meer een ontwikkelingsproces dan een vaardigheidstraining. Door het leren duiden van muziek op een persoonlijke manier, zowel door docent als leerling, ontwikkel je een steeds geraffineerder palet. Het blijft daardoor altijd interessant uitdagend en inspirerend. Daar word ik gewoon gemakkelijk enthousiast van.”

Muziekles Boxmeer werkt met cursusjaren waarbij de lessen wekelijks te volgen zijn, de manier om vooruitgang te boeken. Interesse groepslessen, opfriscursus nodig of speelplezier terugvinden? Vraag gerust om meer informatie.
Meld je aan voor een gratis proefles op drums, gitaar of saxofoon. Groepslessen zijn in overleg ook mogelijk.
Meer weten over Muziekles Boxmeer en haar docenten? Kijk dan op www.muzieklesboxmeer.nl