Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Marius Verdijk: Ervaren, onafhankelijk en de goedkoopste taxateur

Geplaatst op: woensdag 7 december 2016


Marius Verdijk zit een halve eeuw in het vak, sinds 1966 dus. Nadenken over stoppen op zijn 76ste doet hij allerminst. 

“Er zijn wel meer mensen die al vijftig jaar hetzelfde vak uitoefenen hoor. Johan Smedema bijvoorbeeld. Ik weet dat nog goed. Hij begon in Gennep en ik in Boxmeer. “Stoppen? Waarom zou ik? Bovendien houdt het mij in beweging. Zowel lichamelijk als geestelijk. Het is ook echt mijn hobby, ik vind het nog steeds ontzettend leuk. Anders zou ik het ook niet zolang volhouden he?”

Focus op taxeren
Vanaf zijn 20ste was hij al actief in de makelaardij met altijd een grote voorliefde voor huizen. “Na mijn diensttijd ben ik de huizenmarkt in gegaan. Ik ben zelf een keer of zes verhuisd in Boxmeer, Beugen, Sambeek, maar dit is echt thuis, mijn eindpunt hoop ik. Het makelaardij vak heb ik losgelaten en ik heb mij volledig gefocust op taxateren. Ik krijg veel opdrachten van collega makelaars die het gelukkig weer wat drukker krijgen. 

Ik ben de goedkoopste taxateur uit de regio Boxmeer, Cuijk en Venray. Dit is geen loze reclamekreet. Maar mogelijk dankzij mijn beperkte overheadkosten, daardoor zijn mijn taxatietarieven de laagste binnen de regio waarin ik actief ben! Bovendien ben ik volledig onafhankelijk. Dat komt omdat ik me tegenwoordig uitsluitend toeleg op taxaties. Naast de goedkoopste durf ik ook met een gerust hart te beweren dat ik de meest ervaren taxateur ben van de regio,” lacht Verdijk.

Wanneer een taxateur inschakelen?
“De allerbelangrijkste reden voor een taxatie is bij een aankoop en verkoopbeslissing. Mensen worden weleens verliefd op een woning en kunnen dan niet meer alleen zakelijk kijken. Toch wel erg belangrijk, want anders kun je zo een leven lang spijt krijgen.”  

Verder kunt u Marius ook inschakelen bij de taxatie voor de aanvraag van een hypothecaire lening, verhoging of aanpassing van je hypotheek en voor de herbouwwaarde voor de verzekering.  Voor de meeste taxaties is een NWWI keurmerk vereist (Nederlands Woning Waarde Instituut). De kosten voor zo’n taxatie bedragen € 285,- inclusief btw. Ook bij echtscheidingen wordt vrijwel altijd de hulp van een taxateur ingeschakeld voor de boedelverdeling en bij overlijden in verband met successierechten.

“Allemaal redenen om mij te bellen”, lacht Marius. “Ik zet trouwens niet in zijn geheel iemands verliefdheid opzij hoor. Maar ik breng wel net dat zakelijke aspect in. Want dat mensen verliefd worden op een huis, dat snap ik heel goed. Ik woon zelf nu in het oudste pand van Boxmeer, ‘Huys de Spieker’, daar zat niet eens een toilet in toen ik het kocht! Verder heb ik heel veel huizen die mij echt aantrekken. Voor de historische pandjes, zoals het Zandhuis bijvoorbeeld, daar zou ik maar wat graag een kijkje willen nemen. Dat maakt mijn vak ook zo mooi. Ik ben altijd weer bij een ander pand, bij andere mensen en in een andere situatie. Geen dag is hetzelfde. Ik doe zo’n 150 tot 200 taxaties per jaar. Inmiddels heb ik dus wel een aardig netwerk opgebouwd. Gelukkig zijn mensen over het algemeen tevreden en is de mond-tot-mondreclame dus ook goed en dat is enorm belangrijk. Want ik wil mijn vak graag zo lang mogelijk blijven uitoefenen!”  

Je vindt Marius Verdijk in Huys de Spieker, van Sasse van Ysseltstraat 33 in Boxmeer. Bel met 06-24991053 of kijk op mariusverdijk.nl