Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Houten speelgoed leeft bij Bodoos Boxmeer

Geplaatst op: maandag 24 oktober 2016


Jurgen Nellissen besloot vijf jaar geleden Bodoos op te richten. Na gedegen onderzoek ging zijn speelgoedwinkel online, met als specialisme houten speelgoed. Op de vraag: waarom speelgoed, is Jurgen duidelijk.  

'Speelgoed is er altijd, blijft altijd en verandert altijd. Kinderen zullen altijd blijven spelen en de tendens van steeds duurzamer, beter en milieuvriendelijker speelgoed blijft hopelijk ook doorzetten.  

Jurgen werkt bewust met de merken Sevi en Tidlo. Merken die bekend staan om hun duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid. Het merk Sevi werkt met rubberhout. Voor iedere boom die gekapt wordt om speelgoed te maken planten ze een nieuwe terug. 

Ruimte voor creativiteit
'Ik ben ervan overtuigd dat houten speelgoed veel meer van de creativiteit van een kind vraagt dan de schreeuwerige plastic speelgoedartikelen die werken op batterijen en niets meer met fantasie te doen hebben. Houten speelgoed leeft. Dat geldt voor het binnenspeelgoed, maar ook voor het buitenspeelgoed. Toen ik voor de eerste keer een reactie terugkreeg van een klant was dat echt een bevestiging dat ik de juiste weg was ingeslagen. Ik kreeg een foto van een kind dat stralend zat te bouwen met zijn houten blokken. Blije gezichten daar worden wij vrolijk van bij Bodoos.

Het houdt me trouwens ook jong,' lacht Jurgen. 'Ik ga natuurlijk eens in de zoveel tijd op inkoop en dan kan ik alles even zelf goed bekijken, voelen en uitproberen. Zo ontzettend leuk! Nu heb ik bijvoorbeeld gekozen voor de Country Keuken van Tidlo en de garage met wasstraat van Sevi, echt allebei fantastisch. Hier gaan enorm veel kinderen blij van worden!

Samenwerken
'Ik lever ook speelgoed aan winkels die liever niet zelf de inkoop doen. Hartstikke leuk om te mogen adviseren wat er zou kunnen werken voor die bepaalde zaak. Samenwerken vind ik sowieso een van de leukste dingen van het ondernemerschap. Zo belt Sinterklaas mij geregeld op, of ik wil komen helpen. Dan mag ik voor een bedrijf als MSD mee cadeaus kiezen. Alle kinderen mogen daar tegelijk de cadeaus uitpakken. En als ik dan die blije gezichten zie dan weet ik weer dat ik het juiste vak heb gekozen.

Toekomstdromen
'Online winkelen heeft zijn voordelen. Geen wachtrijen en niet hoeven te zoeken bijvoorbeeld. Maar ik vind het zelf heel belangrijk dat de producten ook echt kwalitatief uitstekend zijn. Ik beloof je dat al mijn speelgoedartikelen door mij hoogstpersoonlijk zijn goedgekeurd. Toch droom ik wel van een fysieke winkel. Tot die tijd sta ik voor iedereen klaar om vragen te beantwoorden en te adviseren. Zo nu en dan vind je mij ook op bijzondere beurzen. Dat plaats ik dan op mijn Facebookpagina, daar zet ik ook de nieuwste acties op.'

De Boxmeerse speelgoedwebwinkel vind je op Bodoos.nl