Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Naam van nieuw restaurant bekend!

Geplaatst op: donderdag 28 januari 2016


De kogel is door de kerk, alea iacta est, de teerling is geworpen, de nieuwe naam van het restaurant van Maral Ameri en Nikos Barbageorgopulos is bekend.

De oproep van enkele maanden geleden heeft geleid tot vele suggesties. Vooral omdat de winnende inzending een heel jaar lang GRATIS mag komen eten in het nieuwe restaurant.

De méér dan 120 inzenders hebben er veel werk van gemaakt! Er is uit de uitgebreide commentaren bij de inzendingen af te leiden, dat men volop heeft geGoogled, gebruik heeft gemaakt van Wikipedia, historische en mythologische naslagwerken. Maar vooral van de eigen creativiteit en fantasie.

De voorwaarden waren o.a. dat de nieuwe naam “lekker in het gehoor moest liggen”, herkenbaar moest zijn, als het kan gerelateerd aan de locatie, de historie of Cuijk en als het kan met een tintje Grieks.

De rivier de Maas, Mosa, Meuse kwam 30 keer voor bij de inzendingen.
Maaszicht of zicht 8 x, Kapelo (Grieks voor hoed) 6x, evenals varianten op Rhodos. Plus contaminaties van de namen van de eigenaren en Griekse en Romeinse namen. Vaak fantastisch beredeneerd!

Maar er kan maar één naam worden gekozen. En dat is een naam geworden die buitengewoon goed klinkt. Een naam die in het Nederlands, in het Latijn en Grieks, in de taal van onze buurlanden, in het Frans, Duits, Engels, in 40 verschillende talen praktisch hetzelfde wordt geschreven en uitgesproken.
Zéér herkenbaar dus.
En te maken heeft met de locatie en historie. Zowel de vroegere bewoners van Keukja, de Romeinen van Ceuclum of Cevelum, alle inwoners aan de Maasoever door de eeuwen heen, hebben kunnen genieten van het unieke uitzicht, de Limburgse heuvelen, de uiterwaarden en de meanderende Maas.

Aurora, de morgenstond, de dageraad , de zon verschijnt aan de kim, aan de einder, aan de horizon.

`HORIZON`,dat is de naam die het meest voldoet aan de gestelde eisen. Dat is de naam die met algemene stemmen door de jury is gekozen.
Een naam voor het nieuwe restaurant aan de Maas, die lekker in het gehoor ligt, herkenbaar is, gerelateerd aan de locatie, aan de historie en is een Grieks woord.

De winnende inzender is bij de eigenaren van het restaurant weliswaar bekend, maar heeft alleen géén naam of telefoonnummer achtergelaten.
Daarom een oproep aan de gast van het restaurant om contact met ons op te nemen.

Zoals afgesproken worden onder de overige inzenders 10 dinerbonnen verloot.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nikos Barbageorgopulos 0485-321465