Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Groeilampje, kweek je eigen lamp!

Geplaatst op: dinsdag 12 januari 2016


Een educatief, do it yourself groei-gloei-bouwpakket.

Kweek en creëer jouw unieke Groeilampje met behulp van het Groeilampje -pakket. Dit bijzondere bouwpakket is ontworpen en ontwikkeld door oud Design Academy studente Janneke Bergholtz. Tijdens dit project neem je de rol aan van boer, bioloog, tuinman-vrouw, laborant, ontwerper, ambachtsman-vrouw, techneut, elektricien en onderzoeker maar bovenal ook die van ontdekker.

De productie en verkoop van Groeilampje is op kleine schaal gestart. Groeilampje leent zich perfect voor een gezamenlijk project voor u en uw (klein-) kind, nichtje, neefje, buurjongen of buurmeisje. Het project is geschikt voor iedereen, jong of oud die zijn of haar eigen maker en ontwerper wil zijn.

In de lente zie je het zaadje uitgroeien tot een plant van twee meter. Zodra de herfst aanbreekt begint het knutsel- en techniekwerk. Stap voor stap wordt in het vrolijk vormgegeven Gloeiboekje uitgelegd hoe je een maisplant kunt omtoveren tot een lampje. De maisplant is het verbindende element voor een ontdekkingstocht naar materialen, hoe je deze kunt inwinnen en kunt transformeren. Zo wordt er flink op los geëxperimenteerd met bioplastic. Ook komen een aantal middelbare schoolvakken zoals biologie, technologie en natuur- en scheikunde op een toegankelijke manier aan bod. Voor het uitvoeren van het project zijn, naast de objecten die in het pakket zitten alleen alledaagse huis- tuin- en keukenbenodigdheden nodig die in ieder huishouden aanwezig zijn.

Verschillende vaardigheden zoals geduld, zorgvuldigheid, verbeeldingskracht en creativiteit worden bevorderd en verder ontwikkeld. Het gehele traject is een leuke en leerzame ervaring. Aan het einde wordt je beloond met een concreet product, jouw unieke lampje!

Op www.groeilampje.nl kunt u nu uw eigen pakket bestellen (€48,50).