Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Vlag in top bij het nieuwe restaurant in Cuijk

Geplaatst op: maandag 7 december 2015


Pannenbier
Op vrijdag 27 november, daags na het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw, was het tijd voor het traditionele “pannenbier”.
Tijd ook voor een bezoek en rondleiding voor de wethouders Poel en Nielen van de Gemeente Cuijk, die zo een kijkje konden komen nemen. In het gezelschap van architect Bulkens uit de Molenhoek en de heer Hendriks, directeur van bouwbedrijf BCP uit Cuijk.

Nadat op 31 augustus j.l. de eerste spade in de grond ging voor het nieuwe restaurant aan de Maasboulevard in Cuijk was het nog geen 3 maanden later dat het hoogste punt werd bereikt.
De gunstige weersomstandigheden en de goede planning maakten dat mogelijk. Zoals het ook mogelijk moet zijn om in juni 2016 open te gaan.
Naast het zonnige dakterras is er nog een extra hoge uitbouw in de vorm van een hoed, zoals deze gedragen wordt door geestelijken van de Grieks Orthodoxe kerk. De vader van Nikos Barbageorgopulos, opdrachtgever en restauranteigenaar, is pastoor in Griekenland.
Boven op deze “hoed” wappert nu de vlag, ten teken dat het hoogste punt is bereikt. En vanaf dit hoogste punt en het dakterras is er een prachtig uitzicht over de Maas en de uiterwaarden.
Maar natuurlijk ook vanaf het terras aan de voorzijde van het nieuwe restaurant.

Denarius
Op de bouwplaats is zilveren munt gevonden uit de Romeinse tijd. Deze zilveren denarius, die volgens de informatie geslagen is in het jaar 12 voor Christus, zal een mooi plekje krijgen in het nieuwe restaurant, dat gebouwd wordt op een historisch belangrijke plaats!
Het was dan ook acteur en TV-presentator Frank Lammers van de Canon van Lammers van Omroep Brabant die de uitzending over Cuijk begon met de woorden:
“Hier eigenlijk kunnen wij wel een beetje de oorsprong van de Brabantse beschaving vinden” en “Want dit was de rand van het Romeinse Rijk en de Romeinen hebben Cuijk gesticht”, aldus Frank.

Nieuwe naam
Tot en met 31 december a.s. kan men nog meedoen met de prijsvraag voor een naam voor het nieuwe restaurant. Eisen zijn dat het een naam moet zijn, die goed in het gehoor ligt en te maken heeft met de locatie. Inzendingen schriftelijk of via e-mail (info@rhodoscuijk.nl).
De winnaar van deze prijsvraag mag een jaar lang gratis komen dineren in het restaurant.