Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Uitreiking Ondernemersprijs LvC Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: donderdag 29 oktober 2015


Drijvende krachten achter succesvolle ondernemingen

De Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg beleeft dit jaar zijn twintigste editie. En ook dit jaar richten de schijnwerpers zich op de drijvende krachten achter succesvolle ondernemingen. Opnieuw zijn drie regionale ondernemers genomineerd die de afgelopen jaren ‘een sterk staaltje ondernemerschap’ aan de dag legden. Zij binden op donderdag 5 november de strijd aan met elkaar tijdens de Ondernemersavond.

In 1996 werd de Ondernemersprijs in het leven geroepen. Bedrijfsleven, gemeenten, arbeidsvoorziening en onderwijsinstellingen wilden daarmee de regionale economie nieuwe impulsen geven. Goed onder¬nemerschap is een voorbeeld voor anderen en dat mag best eens in de schijnwerpers gezet worden, was het idee erachter. Een inspirerende benadering, ook in de huidige tijd. Een breed scala aan bijzondere bedrijven passeerde de afgelopen jaren de revue. Wie genomineerd wordt, kan niet anders dan een goede ondernemer zijn, aldus de jury.
Intussen is het initiatief uitgegroeid tot een evenement dat niet meer weg te denken is van de kalender in ondernemersland, met als jaarlijkse hoogtepunt de Ondernemersavond. Daar wordt duidelijk wie het goud wint en het zilver. Ook de Startersprijs wordt er uitgereikt.

Genomineerden
De eerste kanshebber voor de Ondernemersprijs is Michel Uyen. Met zijn onderneming Previcus Vastgoed helpt hij particulieren, woningcorporaties, industriële bedrijven, zorginstellingen en grote multinationals bij het controleren en verlagen van alle WOZ-gerelateerde belastingen. Michel is degene die als eerste in Nederland deze vorm van dienstverlening aanbood en is sindsdien marktleider binnen deze nichemarkt.

Uit Boxmeer komt de tweede genomineerde: Peter-Paul Kissels. Hij is onder andere eigenaar van TV Land van Cuijk en voormalig Hotel Esser waarin appartementen voor jongeren worden gerealiseerd en een heuse Ierse Pub. Zijn hoofdfocus is de exploitatie van De Weijer, het culturele hart van Boxmeer dat hij met het uitgebreide theater en restaurant De Heerlijkheid als evenementenlokatie opnieuw op de kaart heeft gezet.

De derde en laatste genomineerde is Lamfred van Lanen, van het gelijknamige Elektro-installatiebedrijf gevestigd te Mill. Een familieonderneming die al een kleine 40 jaar bestaat. Hoog in het vaandel staan bij Van Lanen maatschappelijk ondernemen en innovatie, diverse werkzaamheden worden uitgevoerd in uiteenlopende sectoren zoals bij gemeenten, in klinieken, in de utiliteit en in de agrarische sector.

Prijsuitreiking
Op donderdagavond 5 november wordt de prijsuitreiking gehouden in de Schouwburg Cuijk.

Meer weten of kaarten bestellen?