Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Outdoor Overloon van start

Geplaatst op: donderdag 20 augustus 2015


Sinds een paar maanden heeft Overloon er een nieuwe onderneming bij: Outdoor Overloon. Dit bedrijf, door Hans Janssen en Paul Joosten opgestart, richt zich op het verzorgen van een leuke familiedag, vriendenweekend of uitje met bijvoorbeeld collega’s. De activiteiten zullen op locatie worden gedaan.

Voor Hans en Paul is het ondernemen niet nieuw. In 2010 startten zij, samen met Friso Pingen en Marijn Muijsers, met het organiseren van (Stichting) Tentfeest Overloon. ‘Het was voor het eerst dat we iets op grote schaal organiseerden. De ervaring die we hiermee de afgelopen vijf jaar hebben opgedaan, gebruiken we nu voor Outdoor Overloon’, zegt Paul. ‘Maar even voor de duidelijkheid: Tentfeest Overloon en Outdoor Overloon zijn 2 totaal afzonderlijke initiatieven.‘

Paul is als hoofdagent werkzaam bij de politie in Nijmegen, is 33 jaar en woont in Overloon samen met zijn vriendin Ellen Branje. Hans is werkzaam als projectmanager bij Libelnet in Maasbree, is 33 jaar en woont samen met Renée Henckens. Om Outdoor Overloon in goede banen te leiden zal de planning goed op elkaar moeten worden afgestemd. Door de jarenlange samenwerking bij Tentfeest Overloon moet dit echter zeker op z’n pootjes terecht komen.

Outdoor Overloon wil kwaliteit uitstralen en heeft daarom al haar spullen nieuw gekocht en in eigen beheer. Hans, ‘Hiermee steken we onze nek uit, maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om het tot een goedlopend bedrijf te maken. Leuk om te zien dat we zoveel positieve reacties krijgen en er ook al een behoorlijk aantal boekingen binnen zijn gekomen!’

Bij Outdoor Overloon kun je verschillende dingen huren, van retro-scooters of jacuzzi’s tot een fietstrein, boogschieten of bubble voetbal. ‘Die laatste is relatief nieuw’, vertelt Paul. ‘Het is voetballen zoals we het kennen, alleen hebben de spelers dan een grote opgeblazen bal rond het hoofd en middel. Hierdoor kun je elkaar zonder gevaar voor eigen, of andermans leven, omver duwen. Schitterend om te spelen en hilarisch om te zien’.

Het blijft niet alleen bij het verhuren van materialen of het begeleiden van activiteiten op locatie. Ook kunnen de aankomende “klanten” kiezen voor een arrangement. ‘Denk hierbij aan koffie met gebak voor aanvang van een activiteit, of een 3-gangen diner of barbecue als afsluiting’, zegt Paul.

Hoewel de zomer nog aan de gang is denken Hans en Paul ook vooruit. ‘Als het dadelijk kouder weer wordt, zal vanzelfsprekend de verhuur teruglopen. We willen hierop inspelen door ook activiteiten voor binnen aan te gaan bieden. We zijn nog in gesprek met samenwerkingspartners voor een locatie. Denk aan spellen als Ik Hou Van Holland, De Jongens Tegen De Meisjes en oud Hollandse spelen. Een naam hiervoor hebben we wel Indoor Overloon’, zegt Hans.

Maar voor nu eerst 200% er tegenaan om Outdoor Overloon van de grond te krijgen! Meer informatie is te vinden op www.outdooroverloon.nl, voor verdere vragen of reserveringen kan er een mailtje worden gestuurd naar: info@outdooroverloon.nl.