Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Onderzoek naar toekomstwensen op bedrijventerrein Saxe Gotha

Geplaatst op: maandag 1 juni 2015


De gemeente Boxmeer gaat samen met BTV Saxe Gotha en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij afdeling Bedrijfslocaties (BOM BL), inventariseren hoe tevreden ondernemers zijn over het terrein en hoe ze denken over hun toekomst. 
Op Saxe Gotha zijn zo’n 80 bedrijven gevestigd die zorgen voor 5.000 banen en een jaarlijkse omzet van € 3 miljard. Om in de toekomst aan de wensen van bedrijven en vastgoedeigenaren op Saxe Gotha te kunnen blijven voldoen, is het nodig om op tijd de behoeftes van de bedrijven te kennen. 
 
Er zal inzicht  gegeven worden in de plannen en ambities van de bedrijven. Is men tevreden op de huidige locatie en liggen bedrijfscontinuïteit en uitbreiding in het verschiet? Of kunnen gewenste ontwikkelingen niet worden gerealiseerd? Wat heeft men nodig om dat toch voor elkaar te krijgen? En heeft men daarbij hulp nodig? 
 
Ook aspecten zoals financiële huishouding (kan externe financiering aangetrokken worden), bedrijfsopvolging (zijn er kandidaten) en verhoudingen op de arbeidsmarkt (voldoende gekwalificeerd personeel) worden in de verkenning meegenomen.
 
Eerder genoemde partijen faciliteren het proces, maar de ondernemers en vastgoedeigenaren maken het bedrijventerrein Saxe Gotha en worden dan ook van harte uitgenodigd om hun visie en mening te geven. Dat  gebeurt via een digitale enquête, gerichte persoonlijke interviews en een gezamenlijke bijeenkomst. De uitnodiging om deel te namen aan de digitale enquête is recent verzonden en door deel te nemen kunnen bedrijven hun stem duidelijk laten horen.

Met de verkregen inzichten wordt een perspectief voor de toekomst geschetst. Voor het terrein als geheel maar ook voor de individuele ondernemer of eigenaar. Zo kan bijvoorbeeld bekeken worden of uitruil van panden / locaties mogelijk is om bedrijven beter te laten functioneren, of reservegronden worden aangehouden of op de markt kunnen komen, of bedrijfsperspectieven en -investeringen gaan leiden tot andere activiteiten en profilering van het bedrijf en eventueel het terrein.