Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Nieuw type transport is radicale milieuverbetering

Geplaatst op: maandag 12 januari 2015


Trailer heeft geen druppel diesel meer nodig
 
De weg op voor transport, maar dan zonder dieselverbruik, geluidsoverlast en CO2-uitstoot. Dat is geen doel, maar de werkelijkheid. Een doorbraak – en het wordt bewezen in Boxmeer. Daar rijdt een koeltransportbedrijf met trailers die energiezuinig, dieselvrij en fluisterstil zijn.
 
Dit is een unicum, omdat koeltrailers alles hebben waar het milieu niet blij mee is. Bij een gemiddelde koeltrailer gebruikt de koelmotor dertig lite  r diesel per dag en produceert hierbij het nodige geluid. Om geluidsoverlast te beperken worden daarom in Europa de wetten verscherpt; nu al mogen lawaaierige vrachtwagens in veel binnensteden ’s avonds en ’s nachts niet meer komen.
 
Afremmen voor stroom
Transportbedrijf Coenen Boxmeer omzeilt al deze problemen met de nieuwe serie koeltrailers. De koelmotor krijgt stroom bij iedere keer dat er afgeremd wordt. Daarnaast zitten er zonnepanelen op het dak, waarmee de laadklep van stroom wordt voorzien. De koelmachine gebruikt geen druppel diesel en is dus CO2-neutraal.
 
Twan Heetkamp Trailers is de bedenker van deze radicale transportvernieuwing. Coenen is het allereerste transportbedrijf dat met deze trailer gaat rijden.
 
Over Coenen
Transportbedrijf Coenen Boxmeer is distributeur van koel- en diepvriesproducten in de Benelux en Duitsland. Op 18 april 1934 werd het bedrijf gestart door Jan Coenen en tot de dag van vandaag is de transporteur een echt familiebedrijf. Recent, in 2014, werd met plezier stilgestaan bij het 80-jarig bestaan van Coenen.
 
Om het distributienetwerk voor gekoelde en diepgevroren producten verder uit te breiden, werkt Coenen samen met Blokland Coldstores uit Cuijk. Deze samenwerking heeft in 2009 geleid tot de oprichting van Districenter Cuijk B.V., de specialist op het gebied van warehousing, orderpicking en distributie.
 
De nieuwe trailer wordt ingezet voor nationaal en internationaal transport. De trailer is voorzien van een internationaal georiënteerde en beslist niet-alledaagse bestickering. De foto’s die bij dit persbericht horen, laten meer details van de trailer en een impressie van de fraaie bestickering zien.