Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Van harte aanbevolen voor Oud & Nieuw: een flesje Cuijkse bubbels!

Geplaatst op: zaterdag 13 december 2014


De Daalgaard heeft voor het eerst dit jaar een Parelwijn in het assortiment. Dat is de Nederlandse naam voor een prosecco (frizzante).
Hiermee behaalden zij in november direct een zilveren medaille op de internationale wijnkeuring in Wenen (Oostenrijk).

De fles heeft tevens een mooi nieuwigheidje: ze is afgesloten met een milieuvriendelijke, herbruikbare en hersluitbare dop. Hierdoor zijn de wijn en de bubbels beter houdbaar na opening.


De Parelwijn behaalde 87,7 van de max. 100 punten en viel daardoor in de categorie zilver.
Er waren ook uitstekende waarderingen voor de Sint Agather 2013 en Johanniter 2013. De Agather kwam helaas net een tiende punt te kort voor zilver. Beide wijnen behaalden een Seal of Approval, met respectievelijk 86,9 en 84,0 punt.
De AWC-Vienna is de grootste officieel erkende internationale keuring in de wereld. Er deden dit jaar 12352 wijnen mee van 1885 producenten uit 40 landen. Meer over de AWC op www.awc-vienna.at.

Onze parelwijn is voorzien van een innovatieve kunststof (ZORK-SPK) afsluiting, een Australische vinding. De afsluiting is gemaakt van LD-PE en is volledig recyclebaar, herbruikbaar, hersluitbaar en heeft een geringere milieubelasting als menig alternatief. Verder zijn de technische kenmerken, zoals CO2-verlies in de tijd, vergelijkbaar met de betere kurkafsluiting. Voor zover wij weten zijn we de eerste in Nederland met een dergelijke afsluiting.
Doordat de fles weer af te sluiten is, worden wijnkwaliteit en de bubbels na opening beter behouden.