Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Burgemeesters Land van Cuijk bezoeken Nutreco

Geplaatst op: donderdag 11 december 2014


Land van Cuijk, 10 december 2014 - In het kader van de bestuurlijke samenwerking brengen de vijf burgemeesters van het Land van Cuijk dinsdag 16 december een bezoek aan Nutreco in Boxmeer. Met het bezoek bevestigen de burgemeesters het belang van de bestuurlijke samenwerking in het Land van Cuijk en de uitvoering van de Strategische Visie. Hoofdthema van het bedrijfsbezoek is Agro & Food. Daarom zijn ook de wethouders Ronnes (Boxmeer) en Reijnen (Sint Anthonis) als bestuurlijk trekkers van dit project aanwezig. Agro & Food is een project dat zowel op de schaal van de provincie als op de schaal van Brabant Noordoost een belangrijke rol vervult. Het Land van Cuijk neemt hierbij een vooraanstaande positie in, waarbij Nutreco één van de belangrijke partners is. Nutreco heeft een leidende positie in de wereld van diervoeding en visvoeding en beschikt wereldwijd over 11 onderzoekscentra, waarvan drie in Boxmeer en Sint Anthonis.

Toekomst Land van Cuijk
De vijf burgemeesters bezoeken regelmatig bedrijven, organisaties en instellingen in de regio Land van Cuijk. Met deze ‘werkveldbezoeken’ willen zij uitdrukking geven aan datgene wat de bestuurlijke samenwerking in het Land van Cuijk – en vooral de uitvoering van de Strategische Visie – beoogt; het vormgeven van de toekomstbestendige ontwikkeling van het Land van Cuijk samen met ondernemers, onderwijsorganisaties en andere partners. De thema’s Agro & Food, Recreatie & Toerisme, Vestigingsfactoren, Leefbaarheid in de kernen en het Sociaal Domein krijgen hierbij speciale aandacht.

Maatschappelijke partners centraal

De ambities van het Land van Cuijk moeten niet alleen door de gemeenten, maar ook door andere partijen worden gerealiseerd. Dit past in de lijn “minder overheid, meer samenleving”. Het zijn de partners in de regio die het samen met de gemeenten moeten doen, zoals bedrijven, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en (groepen) burgers. Wat de gemeenten bovendien doen is initiatieven nemen om deze partijen bij elkaar te brengen en met elkaar in gesprek te brengen. Een aantal maatschappelijke partners (ondernemers, onderwijs, organisaties en overheid) is op dit moment al actief betrokken bij de uitvoering van de Strategische Visie.

Nutreco
Nutreco heeft een leidende positie in de wereld van diervoeding en visvoer. Nutreco’s geavanceerde voeroplossingen zijn de basis voor het voedsel van miljoenen consumenten over de hele wereld. Kwaliteit, innovatie en duurzaamheid zijn verweven in de bedrijfscultuur, van onderzoek en inkoop van grondstoffen tot producten en diensten voor de agricultuur en aquacultuur. Nutreco beschikt over een rijke historie van ruim 100 jaar ervaring, een solide fundament voor de toekomst. De onderneming heeft circa 10.000 medewerkers in 30 landen en verkoopt zijn producten in 80 landen. Nutreco is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam en rapporteerde in 2013 een jaaromzet van € 5.2 miljard. Research & Development (onderzoek en ontwikkeling) is belangrijk om Nutreco’s missie ‘Feeding the Future te volbrengen. Nutreco beschikt over elf onderzoekscentra, waarvan zes voor diervoeding en vijf voor visvoer. Drie van de elf onderzoekscentra zijn gevestigd in Boxmeer en Sint Anthonis. Het onderzoek daar richt zich op ingrediënten, rundvee en varkens. De andere onderzoekscentra zijn gevestigd in China, Canada, Italië, Japan, Noorwegen en Spanje. Belangrijke onderzoeksgebieden zijn Life Start (voeding voor jonge dieren), Health & Welfare (relatie tussen voeding en gezondheid), Feed efficiency (productie-efficiëntie en verminderen van emissies) en Application (producten, modellen en diensten die de productiviteit verbeteren). De onderzoekers van Nutreco werken samen met meer dan 60 universiteiten en andere onderzoeksinstellingen over de hele wereld.