Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

Bouwrijp maken voor nieuwbouw Maasbroeksche Blokken

Geplaatst op: donderdag 2 oktober 2014


Eind 2104/begin 2015 wordt gestart met het bouwrijp maken van het plan ‘Maasbroeksche blokken afronding 1e fase’ in Boxmeer. De verwachting is dat er vanaf maart gebouwd kan worden.

Eerst wordt het plan volgens de reguliere procedure ter inzage gelegd en worden belanghebbenden geïnformeerd. In de periode dat het ter inzage ligt, vindt er een inloopavond plaats waar (toekomstige) bewoners en de wijkraad Boxmeer?noord eventuele vragen en opmerking op het plan kunnen ventileren. Indien noodzakelijk zal het plan worden aangepast waarna het definitieve plan wordt vastgesteld door het college van B&W.

Wethouder Erik Ronnes: “Mogelijkheden voor bouwen zijn nu ook in de kern Boxmeer aanwezig. In dit plan kunnen zowel de particuliere bouwer als mensen die liever een kant-en-klaar woning kopen terecht”. Twee bouwbedrijven hebben op dit moment bouwplannen in voorbereiding. Een gedeelte is recent in de verkoop gegaan, voor het tweede bouwplan is dat gepland voor november 2014. Totaal gaat het om 33 woningen. Ook zijn enkele percelen (voor zelfbouw) in vooroptie bij particulieren. Wanneer initiatieven ontstaan voor een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project zal de gemeente ook haar medewerking aan verlenen.

Het ontwerpinrichtingsplan ligt vanaf half oktober gedurende zes weken ter inzage in de publieksruimte van het gemeentehuis. Informatie over de bouwplannen of over bouwkavels kan worden verkregen bij de gemeente.