Deel dit artikel ‹ Terug naar bedrijven

UITNODIGING: Feestelijke sloophandeling op het voormalige Boerenbond terrein in Wanroij, 24 augustus

Geplaatst op: maandag 21 augustus 2023


De zomer is gestart met de daadwerkelijke transformatie van de voormalige Boerenbond fabriek aan de Molenstraat in Wanroij. De aanvang van de sloopwerkzaamheden markeert een keerpunt in de invulling van het gebied. Na ruim 120 jaar van bedrijvigheid wordt de verlaten locatie een nieuwe woonbuurt genaamd Korenveld. Om dit te vieren, nodigen wij relaties, omwonenden en betrokken pers uit om een feestelijke sloophandeling door wethouder Bouke de Bruin bij te wonen.


Locatie

Korenveld Wanroij

Molenstraat 6

5446 AR Wanroij


Datum

24 augustus 2023


Tijd

16.00 – 18.00 uur


Programma

15.45 uur Ontvangst

16.00 uur Woord van welkom door Merlijn Güppertz en Bart Franssen

16.15 uur Toespraak door wethouder Bouke de Bruin

16.30 uur Feestelijke sloophandeling

17.00 uur Informele borrel met hapje en drankje


Deze zomer zijn de daadwerkelijke sloopwerkzaamheden gestart. De eerste bebouwing is reeds gedemonteerd en afgevoerd van het terrein. Deze feestelijke handeling markeert het begin van de sloop van de bijna 40 meter hoge silo welke sinds jaren de horizon van Wanroij bepaalt. Over niet al te lange tijd zal de kerktoren weer het enige herkenbare punt vanuit de wijde omtrek zijn. Op spectaculaire wijze zal de wethouder met behulp van een 36 meter lange sloopkraan tot aan de top reiken en de schaar erin zetten.

De afgelopen jaren is in nauwe samenspraak met omwonenden, andere belanghebbenden en toekomstige bewoners gewerkt aan de totstandkoming van de plannen. Nadat dit voorjaar de Gemeenteraad het bestemmingsplan unaniem en met complimenten voor de zorgvuldige voorbereiding goedkeurde is nu gestart met het bouwrijp maken van het gebied. Dit najaar start de verkoop van de woningen in de eerste fase, zodat volgend jaar gestart kan worden met de realisatie van de woningen. In de nieuwe woonbuurt zal een gevarieerd woningaanbod komen waar met name ook starters en senioren een prettige plek kunnen vinden.


Het team achter Project Korenveld kijkt ernaar uit om op 24 augustus a.s. de pers, wethouder B. de Bruin en alle omwonenden te verwelkomen om zo samen op spectaculaire wijze de volgende jaarring aan deze bijzonere plek in Wanroij toe te voegen.

Meer informatie over het project, het bouwrijp maken en de overige werkzaamheden rondom de herontwikkeling van de locatie vindt u op www.woneninwanroij.nl


Over Korenveld en initiatiefnemer Locares Vastgoedontwikkelaars

Het project Korenveld is een initiatief van Locares Vastgoedontwikkelaars. Een samenwerking tussen prudentius Vastgoedontwikkeling B.V. uit Kaatsheuvel en Laarakkers RESITE Holding B.V. uit Boxmeer. Waar prudentius woningbouwprojecten ontwikkelt door verbindingen te leggen en goed te luisteren naar de wensen van de omgeving en bewoners, voegt RESITE daar de kennis en kunde op het gebied van sanering en herontwikkeling van verlaten of verwaarloosde industriële terreinen (zogenaamde brownfields) aan toe. Samen en met grote betrokkenheid creëren zij duurzaam vastgoed om mensen te laten genieten van wonen, werken en ontspanning. Dit bij voorkeur op plekken met een bijzonder verhaal of markante geschiedenis om zo tot nieuwe en verrassende invullingen van gebieden te komen.


Contactgegevens:

Bart Franssen | 06-173 582 04 | bart@prudentius.eu

Merlijn Güppertz | 06-838 981 01 | merlijn@resite.nl