Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Sint Anthonis viert feest!

Om te vieren dat inwoners van Sint Anthonis al 75 jaar in vrijheid mogen leven, wordt er een reeks van activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Wat de dorpsraad betreft wordt het een memorabele dag van herdenken, beleven en zeker ook van feesten.


Officieel moment

De dag wordt officieel gestart met het in ontvangst nemen van de oorlogsdecoraties van Captain Ronald Ellis.


Bewegen en wandelen in Vrijheid

Speciaal voor de jeugd is er vanaf 13.00 uur op het grasveld aan de Brink ‘Bewegen in Vrijheid’. Deze middag kunnen de jongeren zich naar hartenlust uitleven op de verschillende toestellen die Rongen Aktief hier zal opstellen. Een andere activiteit is ‘Wandelen in Vrijheid’, een dorpswandeling die langs historische locaties in Sint Anthonis voert. De wandeling (1,3 km), die is uitgezet door Piet Verhoeven, begint om 14.30 uur bij verzorgingshuis Op ’t Hoogveld.


Expositie ’75 jaar Vrijheid’

In het gemeenschapshuis staat koffie/thee met iets lekkers klaar. Na een korte toespraak kan in de grote zaal de expositie ’75 jaar Vrijheid’ worden bekeken. Deze is samengesteld door een werkgroep van de heemkring onder leiding van Jan de Kleijnen.


Bevrijdingsconcert Sint Cecilia

Het gezelschap onder leiding van Marc Thijssen verzorgt een Vredesconcert van een half uur, waarbij bekende nostalgische nummers uit de oorlogsperiode in het repertoire zijn opgenomen.


Sinttunnise Feestavond.

Als rond 20.00 uur deze muzikanten klaar zijn, wordt het podium vrijgemaakt voor de Sinttunnisse avond met de Kofferbent, een plaatselijke band die zijn naam uiteraard helemaal zal waarmaken. Ook zullen enkele dj's, waaronder Piet Stuufklei ,acte de présence geven. Zowel bij de expositie, het Bevrijdingsconcert als bij de ‘Sinttunnisse avond’ is de toegang gratis.

Datum

28  zaterdag 28 september 2019 om 13.00 uur

Website en social links

Adres

Oelbroeck

Brink

5845 AA Sint Anthonis