Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Groot Motorcrossweekend Stevensbeek

In het weekend van 21 en 22 april zal op het Radiocircuit in Stevensbeek weer het jaarlijkse motorcross evenement van de MSV St. Anthonis worden gehouden. Onder de vlag van Motorsport Organisatie Nederland worden op zowel zaterdag 21 april als op zondag 22 april wedstrijden verreden voor vele klassen.


De zaterdag is gereserveerd voor de NK Jeugd, het NK Kids and Sidecars en een klasse voor Liefhebbers. Dan rijden o.a. clubleden Danick Koolen uit Deurne en Diego Hanen uit Deurne bij de Quad

standaard. Damien Cruijsen rijdt 65cc Grote wielen. Ook is er een klasse voor Trainingsbewijshouders 65cc/85cc die net als alle andere klassen 2 manches rijden.


Toppers in Galvin Cup

In het hoofdprogramma van het MX weekend op zondag 22 april, vormen de manches voor de Galvin Cup het hoogtepunt. Deze cyclus over 5 wedstrijden werd in 2017 een doorslaand succes, reden voor MON en de sponsors van de Galvin Cup om in 2018 een vervolg te geven aan deze serie voor Inters MX 2 en MX Open klasse. De eerste wedstrijd in Horst werd een groot succes. Er waren zoveel rijders dat er zelfs in twee groepen gereden moest worden. Vooral het riante prijzengeld voor de beste 20 rijders uit deze serie

is aantrekkelijk. Het niveau is hoog, de strijd hevig en het publiek is de grote winnaar. Vorig jaar ging de Zweed Filip Bengtsson met de eindoverwinning aan de haal. Lars van Berkel, vorig jaar tweede, werd in Horst overtuigend winnaar van de eerste ronde van 2018. Mike Gijsbertsen werd tweede voor Roy van Heugten en de Finse topper Kim Eric Savaste. Kay Ebben uit Wilbertoord werd met zijn Van de Laar Yamaha keurig vijfde en is aan een sterk seizoen bezig. Als lid van de organiserende vereniging is hij het aan zijn stand verplicht goed voor de dag te komen. Hoewel de concurrentie zwaar is moet hij toch in staat zijn een podiumplaats te halen op zijn thuiscircuit. Zelf hoopt Kay bij de beste 6 á 7 te kunnen komen: “Je

weet vooraf niet wie er allemaal aan de start zullen staan.”

Concurrentie zal er ruim voldoende zijn, de Belg Roy Sillen werd in Horst 6 e voor Mike van den Bogaert, Jarno Derks, ook lid van de MSV St. Anthonis, Dylan van Veghel en de Fin René Rannikko. Ook clublid Tom Vollenberg uit Westerbeek rijdt in deze klasse.


Overige klassen

In totaal rijden nog 5 MON klassen voor de kampioenspunten. De Dames rijden samen met de Veteranen.

Hier rijden ook de MSV clubleden Luca Willems uit Boxmeer samen met o.a. Lianne Muilwijk, Amber Simons, Demi Verploegh, Sam van de Ven, Cynthia Swets, Jacqueline Hanegraaf en Britt Jans-Beken. Bij de Veteranen won Patrick van Breugel in Horst voor Jacky Thijssen en Jeroen Roijakkers, hier rijdt ook John Venhuizen uit St. Anthonis. Dan zijn er nog de klasse MX 2 en MX Open Junioren met o.a. Thijs Dijk uit Boxmeer, Riny Engels uit Wanroij en de clubleden Teun Gelden, Jan Verschuijten en Peter Langstraat.

Daarnaast rijden ook de MX 2 en MX Open Senioren met Sven Giesbers uit St. Anthonis en Roy Cuijpers uit Boxmeer. In Den Hout won Jelle Bankers beide MX 2 manches. Jorn Peeters maakte de eerste NK tot de zijne met een dubbelzege in de Open Senioren. Ook Yorick Beijers, Jeffrey Pennings en Mike Teraa acteerden op hoog niveau in Den Hout. Sebastien Gaus uit Rijkevoort, Ruud Goossens en Willem van Tilburg uit Oeffelt, Roy van Tilburg uit Haps en Wilfried van Daal uit Wanroij vertegenwoordigen de regio.

Het Radiocircuit is perfect geprepareerd voor het MX weekend, het publiek kan volop genieten vanaf mooie plaatsen.

De entree bedraagt op zaterdag € 5, 00 en op zondag € 7,50

Momenten

21  zaterdag 21 april 2018 om 09.00 uur
22  zondag 22 april 2018 om 09.00 uur

Website en social links

Adres

MSV

Radioweg 8

5845 AA Stevensbeek