Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Vogelexcursie met IVN Cuijk

Vogels kijken in de lente

Heerlijk: op 21 maart begint de lente. Ook zo’n zin om weer naar buiten te gaan?

Ga dan mee met IVN Cuijk De Groene Overlaat. We organiseren op zondag 24 maart 2019 een vogelexcursie per fiets rond de Kraaijenbergse Plassen. Vertrek 10.00 uur, Kerkstraat 34, 5439 ND Linden: parkeerplaats kerk.


Vogels tijdens de excursie

De Kraaijenbergse plassen hebben zich ontwikkeld tot een prachtig vogelreservaat. Het hele jaar door vormen deze plassen een uitstekend leefgebied voor standvogels, maar in de lente zitten er ook nog overwinteraars en komen de eerste trekvogels terug uit het zuiden. Welke vogels tijdens deze excursie te zien zijn, is vooraf moeilijk te zeggen. Laat het IJsvogeltje zich zien of is het de Geoorde Fuut in zijn winterkleed? Is de Blauwborst of de Roodborsttapuit weer ter plekke? Je weet het nooit, laat je maar verrassen. Excursieleider Louis Geraets zal weer van alles over de plassen en de vogels vertellen.

Heb je een verrekijker, breng hem mee. Zo niet, dan kun je er voor deze excursie een lenen van IVN Cuijk De Groene Overlaat. Vergeet ook je fiets niet!


Koffie na afloop

De fietstocht duurt 2 uur. Om ca. 12.00 uur komen we terug bij de Kerkstraat in Linden en kunnen we met koffie/thee en een koek nog even napraten over wat we gezien hebben. De kosten voor de excursie inclusief koffie/thee bedragen € 2,00 per persoon.

Voor nadere informatie: natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Datum

24  zondag 24 maart 2019 om 10.00 uur

Website en social links

www.ivn.nl

Adres

IVN Cuijk

Kerkstraat 34

5439 ND Linden