Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Vleermuizen spotten!

Veel mensen zijn bang voor vleermuizen en zien ze liever gaan dan komen. Dat is jammer en onnodig. Vleermuizen zijn bijzonder nuttig; ze eten iedere nacht de helft van hun eigen lichaamsgewicht aan insecten. Ze vliegen niet in je haar en zuigen ook geen bloed.

De in Nederland voorkomende vleermuizensoorten zijn allen beschermd. Soorten zoals dwergvleermuis en de iets grotere laatvlieger zijn altijd wel te vinden. Iedere soort heeft zijn eigen leefgebied, bijvoorbeeld in tuinen en bossen, langs lanen, of boven meren en kanalen. Opsporen gebeurt met een batdetector, een apparaatje waarmee je hun zendfrequentie kunt horen. Tijdens de wandeling ga je met de gidsen op zoek naar de vleermuissoorten die rond de waterplas bij het Zoemhuukske bij Horst voorkomen.


NB. Bij slecht weer, regen of harde wind, gaat de vleermuizennacht niet door. Als het regent, of flink waait, vliegen vleermuizen niet of veel korter. De kans om onder die omstandigheden een vleermuis te zien of te horen wordt dan heel erg klein.

Bij twijfel kun je bellen met Sjef, tel. 0485-576558, of Martien, tel. 06-23827733.

Datum

25  vrijdag 25 augustus 2023 om 20.00 uur

Website en social links

ivn.nl

Adres

IVN De Maasvallei

Kasteellaan 3

5961 BT Boxmeer