string(4) "test" Karmel: Tekstlezing: Eindelijk Thuis van Henri Nouwen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Karmel: Tekstlezing: Eindelijk Thuis van Henri Nouwen

zaterdag 5 maart 2016 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Karmelklooster aan het Kerkpad 1 te Boxmeer. 

Op zaterdag 23 januari begint een reeks van bijeenkomsten waarin gedeelten uit het bekende boek van Henri Nouwen ‘Eindelijk Thuis’ worden gelezen. Dit boek heeft vele mensen geïnspireerd op hun levensweg.

Tekstlezing: Eindelijk Thuis van Henri Nouwen

In ‘Eindelijk thuis’ beschrijft Henri Nouwen in een kritisch zelfonderzoek zijn onrust, twijfel en worsteling met het leven. Dat doet hij aan de hand van Rembrandts schilderij ‘De verloren zoon’ waarbij de schrijver steeds een ander perspectief kiest. Nu eens ziet hij de verloren zoon in zichzelf, dan weer de zoon die – in een hoek van het schilderij – thuisbleef en tot slot spiegelt hij zichzelf aan de vaderfiguur. Hij nodigt ons uit om dit schilderij, dat de scheppende, onvoorwaardelijke en bevrijdende liefde van God op onnavolgbare wijze afbeeldt, op een heel directe manier te zien en te begrijpen.
Op zes zaterdagmiddagen zullen wij kernpassages uit dit boek lezen en in gesprek gaan over de betekenis voor onze eigen weg in het leven.

Inschrijving geschiedt in principe voor 6 bijeenkomsten. Het is echter niet erg als een enkele bijeenkomst gemist moet worden.

Begeleiding: Susan van Driel o.carm.
Data: zaterdag 23 jan., 6 en 20 febr., 5 en 19 maart en 2 april
Tijd: 13.30 - 16.00 uur
Plaats: Karmelklooster, ingang Kerkpad 1


AANMELDING
U kunt zich opgeven door te mailen naar karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156.
Meer informatie en het meest recente aanbod van Karmelkring Boxmeer vindt u op onze website: www.karmelcentra.nl/boxmeer.

Karmelkring Boxmeer
Steenstraat 39
5831 JA Boxmeer