string(4) "test" Optreden: Stoomboot op sinterklaasavond

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Optreden: Stoomboot op sinterklaasavond

zaterdag 5 december 2015 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de Mariakapel te Holthees. 

De Stichting Mariakapel in Holthees heeft als doel de historische kapel die beeldbepalend is voor het Brabantse dorp in stand te houden. Sinds 2000 wordt het geld dat daar voor nodig is ondermeer gegenereerd door het organiseren van allerlei activiteiten. De bekendste daarvan zijn de maandelijkse concerten op de zondagmiddag, de tweejaarlijkse kunstroute en het altijd swingende Midzomernachtfeest. Maar de wereld staat niet stil en daarom bereidt het bestuur van de Mariakapel zich ook voor op de toekomst. Dat probeert het bijvoorbeeld te doen door wat nieuwe evenementen op nieuwe tijdstippen en met nieuwe artiesten een kans te geven. En dan kan het gebeuren dat je op sinterklaasavond een concert op het podium brengt met Stoomboot.

In de veronderstelling dat iedereen op de avond van 5 december iets te doen heeft, wordt er niet of nauwelijks iets georganiseerd door de bekende podia in de omgeving. Dat terwijl dit jaar dat sinterklaasfeest op de uitgaansavond bij uitstek valt; de zaterdagavond. En als dan het aanbod komt een optreden met Stoomboot te verzorgen dan durft de Mariakapel de uitdaging wel aan.

Stoomboot is de artiestennaam van de uit Vlaanderen afkomstige Niels Boutsen. Niels studeert in Leuven geschiedenis en musiceert er. Hij begon als drummer maar kwam via het schrijven en zingen in het Engels terecht bij het kleine lied in het Nederlands. Als schrijver van songs ben je altijd op zoek naar inspiratie. Niels vindt die in het Leuvense uitgaansleven maar ook bij het panoramisch uitzicht over de stad op de Keizersberg onder het 10 meter grote beeld van Maria. Een dergelijk beeld, hoewel kleiner, is natuurlijk ook bij ons in de Mariakapel te vinden.

Stoomboot verkreeg zijn eerste grote erkenning in december 2011 met het winnen van de Nekkawedstrijd in de Brusselse Ancienne Belgique. Hij was op dat moment als 19-jarige de jongste winnaar ooit. Hij zong solo zachte, eenvoudige liedjes in het Nederlands en begeleidde daarbij zichzelf op gitaar. Door de winst verscheen in april 2012 een klein album met liedjes van Stoomboot en andere finalisten van de Nekka-wedstrijd. Ook maakte hij samen met de andere finalisten deel uit van het tournee "Nekka: De Kleine Avonden” (daar speelde hij voor het eerst ook in uitgebreide bezetting). De winst opende de deur naar grotere podia. Zo speelde hij tijdens de twintigste editie van de Nekka-Nacht samen met Willem Vermandere en trad hij op bij festivals als Theater Aan Zee, Dranouter, Boterhammen in het park en de Gentse Feesten. In het voorjaar van 2014 kwam het eerste, titelloze album uit. Stoomboot heeft net de laatste hand gelegd aan zijn tweede album en net als bij het eerste album wordt er nu een tournee gemaakt langs verschillende huiskamers en kleine podia om het werk te introduceren. En een daarvan is de Mariakapel in Holthees.

Op zaterdagavond 5 december 2015 zal Stoomboot vanaf 20.00 uur zijn songs die jong en oud zullen aanspreken, spelen en zingen. De entree voor dit concert bedraagt slechts € 8,95 in de voorverkoop en kaartjes kunt u online aanschaffen op onze website www.Mariakapel.nl. Voor die prijs geef je jezelf toch een cadeautje van Sinterklaas?

Website
http://www.mariakapel.nl/Bredeweg 

Datum persbericht
05/12/2015
Van 20 uur tot 23 uur
Mariakapel, Holthees