string(34) "fusion-kitchen-door-quatre-bouches" Fusion Kitchen door Quatre Bouches

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Fusion Kitchen door Quatre Bouches

zondag 25 oktober 2015 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kunstkerkje, Pastoor Loefsweg 1 te Velp. 

Zondag 25 oktober vocaal kwartet in Kunstkerkje Velp bij Grave (NB)

Op zondagmiddag 25 oktober aanstaande brengt vocaal ensemble Quatre Bouches hun programma Fusion Kitchen in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB).

Met dit concert start Stichting Kunst in het Kerkje het nieuwe muziekseizoen.
Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 24 oktober 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Smakelijk programma
Met het programma Fusion Kitchen trakteert Quatre Bouches  u op a capella lekkernijen uit de hele wereld. Als aperitief wordt het stuk Gamelan aangeboden, geïnspireerd op de Indonesische traditie van het Gamelanorkest. Ons receptvoorstel bij Gamelan is Indonesische Lychée-fizz. Als hoofdgerecht worden de Six Chansons van Hindemith opgediend, waar wij een Bouchée à la reine bij suggereren. Of bent u meer van de Argentijnse steak, met speciale bewerkingen van Tango’s van Astor Piazolla voor vier stemmen?
“Zonder drank geen klank” luidt een spreekwoordelijk zangersgezegde en dus klinkt Die Beredsamkeit van Joseph Haydn, een ode aan het nuttigen van wijn, noodzakelijk ook om het rode vlees te compenseren, volgens de Franse paradox.
Natuurlijk is er koffie toe met Java Jive, maar ons advies: vermijd Amerikaanse koffie, kies liever voor een Italiaanse espresso eventueel aangevuld met een goede grappa. Om te demonstreren hoe goed zingen en eten samengaan, eet het kwartet tijdens Java Jive een taartje.

Vocaal kwartet
In 2011 maakte vocaal kwartet Quatre Bouches haar debuut bij Kunst in het Kerkje met het programma Nowell. Dit a capella programma werd afgewisseld met het verhaal Hampie van Freek de Jonge. Nowell werd inmiddels zo’n 25 keer uitgevoerd in binnen- en buitenland.
Quatre Bouches is opgericht in 2005. De vier zangers zijn actief zowel als solist, kamermusicus of als ensemblezanger in binnen- en buitenland. Quatre Bouches focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Ook worden daarbij experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.

www.kunstinhetkerkje.nl