string(4) "test" Mini literatuurcursus: Nog meer genieten van romans

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Mini literatuurcursus: Nog meer genieten van romans

woensdag 28 oktober 2015 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In de bibliotheek van Cuijk

Mini literatuurcursus: Nog meer genieten van het lezen van romans
21 en 28 oktober in de Bibliotheek Cuijk van 20.00 tot 22.00 uur

In twee avonden (met een eventuele uitloop van een extra bijeenkomst op 4 november) bespreekt Wygard Braspenning de vertaalde roman ‘Aan Chesil Beach’ van Ian McEwan’ (2007). Deze roman wordt wereldwijd als een absoluut meesterwerk gezien.

Wygard Braspenning woont ruim 10 jaar in Haps. Hij is in 1976 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht in Engelstalige Letterkunde en Ontwikkelingspsychologie. Hij is goed op de hoogte van (de ontwikkelingen in) de literatuur, ook van de Nederlandse en Vlaamse.

Tijdens de interactieve bijeenkomsten bespreekt Braspenning een aantal aspecten van de roman, zoals thema, tijd en ruimte, vertelperspectief en beeldspraak. Er worden videofragmenten getoond en hand-outs aangeboden en besproken. Als voorbereiding wordt aan de deelnemers gevraagd het eerste hoofdstuk te lezen (BiblioPlus regelt de boeken).

De kosten voor deelname aan deze mini literatuurcursus zijn 4,50 euro voor leden van BiblioPlus. Niet-leden betalen 6 euro. Dit is inclusief koffie/thee en het lenen van het boek.

www.biblioplus.nl