string(25) "koopzondag-boxmeer-proeft" Koopzondag: Boxmeer proeft!

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Koopzondag: Boxmeer proeft!

zondag 27 september 2015 12:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Vandaag is er volop te proeven en beleven in het centrum van Boxmeer.

Tijdens de koopzondag op 27 sept is er voor het hele gezin wel wat te doen. Zoals u gewend bent kunt u weer van allerlei lekkers proeven.Deze keer in een andere opzet. U kunt kiezen voor een borrelkaart, hapjeskaart of culinaire kaart. Maar ook zonder proefkaart kunt u zich deze dag prima vermaken.


Ook vind de eerste editie van 'HEEL BOXMEER BAKT' plaats!


In 2015 organiseren Centrum Boxmeer, Bakkerij van den Bergh en Bakkerij d’n Bekker voor het eerst het de wedstrijd “Heel Boxmeer Bakt”.

Het doel is om het bakken onder de aandacht te brengen.

Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd door middel van het bakken van een taart/cake/gebak. Bij minderjarige kinderen dient er één van de ouders of begeleider aanwezig te zijn. De volledige presentatie van het product liggen in handen van de deelnemers. De ingrediënten die worden gebruikt dienen algemeen verkrijgbaar te zijn. Na inschrijving krijgt u een deelnemersnummer en is het de bedoeling dat u op zondag 26 september u taart/gebak komt presenteren aan het publiek. Plaatsing is op volgorde van inschrijving. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen aan de verkiezing. De organisatie behoudt zich het recht deelnemers te weigeren.

U krijgt een tafel toegewezen waar u achter u product plaats kunt nemen. Langs deze tafels komt de jury uw product keuren. Hiervan zal een rapport van worden gemaakt en de beste zal winnaar worden van Heel Boxmeer Bakt 2015. Over deze uitslag kan niet gecorrespondeerd worden.

De beoordeling van de wedstrijd gebeurt op basis van de beoordeling door een professionele en onafhankelijke jury. De vakjury bestaat uit twee personen te weten Ger van den Bergh (van Bakkerij van den Bergh) en Hans van Duijvenvoorde (van Bakkerij d’n Bekker). De uitspraak van de jury is bindend. De jury beoordeelt de producten als volgt:
• Hygiëne
• Werkwijze
• Smaak en textuur
• Originaliteit
• Presentatie
• Uiterlijk

Op elk bovenstaand onderdeel zijn maximaal 10 punten te behalen. Diegene met het hoogste aantal punten is de winnaar.
De winnaar krijgt de beker van Heel Boxmeer Bakt 2015 en zijn product zal zodanig aangepast worden dat hij 1 maand lang gemaakt zal worden door Bakkerij van den Bergh en Bakkerij d’n Bekker.

De winnende recepturen kunnen worden gebruikt voor verdere promotionele doeleinden.