string(31) "lezing-god-wat-ben-je-veranderd" Lezing: God wat ben je veranderd

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Lezing: God wat ben je veranderd

vrijdag 9 oktober 2015 20:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kapucijnenklooster van Velp.

De Emmaüsgangers nodigen u van harte uit voor een informatieve avond om kennis te maken met deze gespreksgroep rondom spiritualiteit. Deze open avond wordt

EEN VLAMMENDE AVOND OVER ‘GOD’ EN ‘GELOVEN’

op vrijdag 9 oktober om 20.00 uur in het Kapucijnenklooster van Velp.

Lezing: God wat ben je veranderd…! door Huub Schumacher

Als een auteur z’n boek als titel meegeeft ‘God wat ben je veranderd…!’, bedoelt hij waarschijnlijk niet te zeggen dat God veranderd is, maar dat ‘jij’ veranderd bent.
Volgens mij is dat inderdaad zo. Kijk maar om je heen. Velen kunnen met God geen kant meer op, maar als je dan wat verder praat blijkt dat men zich alleen maar afzet tegen een bééld van God waarmee men vroeger opgezadeld is. Men gooit God niet weg maar een beeld van God. God –zo denk ik- kun je niet weggooien, net zo min als je dat kunt met de lucht die je inademt.
Door allerlei omstandigheden heeft het aan ruimte ontbroken –en ontbreekt het nog vaak- om tot een nieuwe beeldvorming van God te komen. En dat frustreert, frustreert mateloos want een mens kan nu eenmaal niet zonder zicht op waar het in het leven voor hem/haar uiteindelijk om gaat. Hij moet zich toch ergens aan kunnen toe vertrouwen, aan kunnen toewijden! Hoe kun je je leven anders als zinvol aanvoelen? Zonder een uiteindelijk gegrond vertrouwen, zonder een gevoelen van grenzeloze geborgenheid blijft een mens onrustig, onbevredigd. Voor die eindeloze geruststelling en dat gegrond vertrouwen staan in de Bijbel de woorden God en geloven.

De uitnodiging sluit Schumacher af met:
“Als ik van u als ‘Emmaüsgangers’ de kans krijg om het bovenstaande op mijn manier toe te lichten, dan kan het niet anders of ons gesprek daarna zal vlammen en vlammen zorgen hoe dan ook voor verlichting”

Huub Schumacher is pastor, theoloog en publicist en durft de discussie met het traditionele (geloofs)denken wel aan.

Het wordt zeer zeker een interactieve avond: Schumacher houdt niet van monologen.
Spreekt je dit ook aan? Kom dan eens vrijblijvend kennismaken op vrijdag 9 oktober van 20.00 tot 21.30 uur (of een van de volgende avonden: 30 okt (filmavond); 20 nov (Simon Ruijter – taal van de Bijbel) of 11 dec (op weg naar Kerstmis).
Voor agenda en informatie: tel. 0486-421591 of 06-53759568

(Het boek ‘God wat ben je veranderd…! is te bestellen bij boekhandel Berne -€ 17,50- en wordt u portovrij thuisgestuurd. Tel: 0413-291394, maar op deze vrijdagavond ook via de auteur zelf)