string(4) "test" IVN: Seniorenwandeling door de Staatsbossen van Sint Anthonis

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN: Seniorenwandeling door de Staatsbossen van Sint Anthonis

donderdag 10 september 2015 13:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Start bij het informatiebord op de parkeerplaats van De Heksenboom, Bosweg 40 te Sint Anthonis.

Na een welverdiende vakantie bent U waarschijnlijk toe aan een stukje 'natuurlijke' rust. Gaat U dan op deze donderdag met ons IVN en de KBO mee op de wandeling in de bossen van Boswachterij St. Anthonis.

Boswachterij Sint Anthonis is ong. 825 ha. groot en bestaat uit bos, heidevelden en stuifduinen. Het is eigendom van Staatsbosbeheer. Het bos bestaat voornamelijk uit grove den, dat in de vorige eeuw is aangeplant om stuthout voor de Limburgse mijnen te leveren. Erg rijk aan natuur zijn dit soort produktiebossen niet. Vandaar dat SBB loofbomen heeft aangeplant.

Het heidegebied, De Ullingse Bergen, is een restant van de uitgestrekte heide die hier vroeger lag. Heide is een cultuurlandschap, dat dus is ontstaan door toedoen van de mens en alleen blijft bestaan wanneer het onderhouden wordt. Anders zal het vanzelf dichtgroeien met bomen. Hier in St. Anthonis laat SBB de heide onderhouden door schapen (het Kempisch heideschaap) en een kudde Schotse Hooglanders.

In het heidegebied zijn nog enkele stukken zandverstuiving aanwezig. En bij de Gemertseweg ligt ook nog het Peelven: een natte heide met zonnedauw en veenpluis.

IVN en KBO nodigen U uit voor een heerlijke wandeling in dit gevarieerd landschap. Ook niet-leden zijn van harte welkom en na afloop drinken we een kopje koffie/thee.

We starten op 10 sept. om 13.30 uur bij het informatiebord op de parkeerplaats van 'De Heksenboom'. Voor meer informatie: Theo van Bracht, tel. 0485-571863 of Piet Schoenmakers, tel. 0485-520876.

Donderdag 10 september 2015, 13:30
Georganiseerd door:  De Maasvallei
Thema: Landschap

https://ivn.nl/afdeling/de-maasvallei