string(4) "test" Muziek try-out Tuur Florizoone & Claron McFadden "Songbook"

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Muziek try-out Tuur Florizoone & Claron McFadden "Songbook"

zondag 21 februari 2016 16:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Bij Huistheater de Steenakker, Steenakkerstraat 5 te Haps.

Een van België’s meest geliefde muzikanten Tuur Florizoone, en de wereldwijd geprezen Amerikaanse sopraan Claron McFadden
hebben een bijzonder liedrepertoire samengesteld. Songbook is geïnspireerd op het Great American Songbook waarin componisten als Cole Porter, George Gershwin en Duke Ellington opgenomen staan voor hun bijdragen aan de canon van Amerikaanse liederen uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Hoewel de accordeon in de Lage Landen nog vaak geassocieerd wordt met oubolligheid en platte lol, is hij in andere culturen al tijden een volwaardig instrument met een groot expressief bereik. Vooral in de handen van een componist en improvisator met fantasie en smaak, zoals Tuur Florizoone. Dat heeft alles te maken met zijn brede kennis en belangstelling, zijn charisma en voelbaar spelplezier als performer en zijn gave om zowel het hart van de muziekstukken als dat van de toehoorder te raken.

Claron McFadden treedt wereldwijd op in concertzalen en operahuizen en heeft daarbij gewerkt met vele beroemde dirigenten. Ze wordt regelmatig gevraagd voor grote internationale festivals. In Nederland is ze bekend geworden van onder meer haar concert tijdens de inhuldiging van koning Willem Alexander. Vanwege haar veelzijdigheid wordt zij vaak gevraagd
om met jazzmusici te werken.

Naast Amerikaanse songs, zullen Claron en Tuur ook ter plekke enkele liedjes componeren. Heb je een tekst of gedicht dat je altijd al op muziek hebt willen horen, mail deze dan met je naam naar: nanou@kantoorkurstjens.nl, met in het onderwerp ‘Secret’.

Kijk voor meer informatie op:
www.tuurflorizoone.be
www.claronmcfadden.com
Na afloop sfeervolle nazit en maïssoep.

Aanvang: 16.00 uur
Toegangsprijs: € 19,50

http://www.desteenakker.nl