string(4) "test" Rondleiding kloostertuin Kapucijnen Velp

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Rondleiding kloostertuin Kapucijnen Velp

zondag 31 mei 2015 14:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


De wandeling begint om 14.00u bij het klooster aan de Basilius v. Bruggelaan 4 te Velp.

’n Kijkje achter de kloostermuren

Natuurwandeling in kloostertuin Kapucijnen Velp

Samen met natuurgidsen van IVN Grave kunnen belangstellenden op zondag 31 mei de ommuurde tuin van het Kapucijnen klooster in Velp (N-Br.) bezoeken. Doorgaans is deze tuin niet voor publiek toegankelijk. Maar op 31 mei kan een beperkte groep aan de rondleiding deelnemen. De wandeling begint om 14.00u bij het klooster aan de Basilius v. Bruggelaan 4, Velp en eindigt om circa 16.00 uur . Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden.

De kloostertuin bestaat uit een parkachtig bos, een boomgaard, een moestuin, een bloementuin en enkele siertuinen. Alles wordt onderhouden door vrijwilligers.
Een van de vrijwilligers vertelt tijdens de rondwandeling over de bijzondere wijze waarop de tuin is ingericht en wordt beheerd. In de Franciscaanse gedachte is namelijk de grote verbondenheid met de schepping, met al wat leeft, sterk verankerd. Het ‘buiten’ is sterk verbonden met ‘binnen’, er is dankbaarheid voor al wat groeit en leeft en er is de zorg om dat te behoeden en te bewaren.

Aanmelden
In verband met het beperkte aantal plaatsen voor de rondleiding is aanmelden vooraf noodzakelijk. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij mevr. Lia Lobel van IVN Grave telefoon 0486-475388 of per email: lobelia@home.nl. Deelname is gratis; een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de tuin is welkom.