string(4) "test" Klassieke muziek Bach e.a. in het Kunstkerkje in Velp

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Klassieke muziek Bach e.a. in het Kunstkerkje in Velp

zondag 17 mei 2015 14:30

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het Kunstkerkje in Velp bij Grave.

Duo Huijnen & Grotenhuis brengt een gevarieerd programma klassieke muziek
Op zondagmiddag 17 mei aanstaande brengt het duo Huijnen en Grotenhuis een gevarieerd programma klassieke muziek ten gehore in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 16 mei 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Bach, Bartok, Piazzolla en Kupkovic
Bij dit concert van Duo Huijnen & Grotenhuis kunt u genieten van een gevarieerd programma, waaronder werken van Bach, Bartok, Piazzolla en Brahms. Zij brengen afwisselend duo en solo werken ten gehore voor zowel viool als accordeon. Naast hun indrukwekkende en virtuoze spel vertellen Marieke en Cécile ook over de stukken. Tijdens dit concert speelt het duo ook een wereldpremière: het werk ‘Mui’ voor accordeon en viool van Anke Brouwer. Een intiem concert voor deze bijzondere locatie.

Viool en accordeon
Violiste Cécile Huijnen is eerste concertmeester van Het Gelders Orkest, treedt regelmatig op als solist en won op jonge leeftijd al vele prijzen zoals de hoofdprijs van het Oskar Back Vioolconcours. Accordeoniste Marieke Grotenhuis is hoofdvakdocente accordeon aan het Koninklijk Conservatorium in Amsterdam, heeft een zeer ruime ervaring als solist en kamermusicus en speelt regelmatig in diverse muziektheaterproducties. In 2013 was zij nog te gast bij het zondagochtend programma Vrije Geluiden van de VPRO op Ned1 met het Floridus Trio, waarbij zij opviel door haar gewaagde onderneming: Bach op accordeon.