string(4) "test" IVN: Wandeling Stevensbeek en de Radioplassen

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

IVN: Wandeling Stevensbeek en de Radioplassen

zondag 31 mei 2015 10:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Start op de parkeerplaats bij café “’t Fust”, Stevensbeekseweg 14, Stevensbeek.

IVN De Maasvallei nodigt u uit voor een rondwandeling door Stevensbeek en langs de Radioplassen. De wandeling is op zondag 31 mei om 10 uur en begint op de parkeerplaats bij café “’t Fust”, Stevensbeekseweg 14, Stevensbeek. Duur: ongeveer twee uur.

Wij staan stil bij de ontstaansgeschiedenis van Stevensbeek; hoe het peellandschap van de Sambeeksche Heide eerst met de ontginningsploeg omgevormd wordt tot Lactaria (1910) en later (1932) opnieuw verdeeld werd onder landbouwpioniers en welke rol speelden de burgemeesters Stevens in deze ontwikkeling. De komst van de paters, zusters en broeders bepaalde voor een groot deel de vorming en het aanzicht van Stevensbeek.

Na deze historische uitstap wandelen we langs de Radioplassen. In 1920 was het hier een hotspot; hier was juist prima ontvangst en werd er een radio-ontvangsstation opgericht. De naam herinnert er nog aan. Ze zijn eigendom van de gemeente en ontstaan uit zand- en grindwinning. Men heeft er een bonte afwisseling van struiken en bomen mee omheen aangeplant, die op hun beurt weer veel verschillende vogels aantrekken.

Zo kunnen we hier vlak bij het dorp genieten van de natuur met doorkijkjes over het water. Indien nog vragen: E. v.d. Ven, tel. 0485-383391.