string(4) "test" Karmel: Film & spiritualiteit (Film: Philomena)

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Karmel: Film & spiritualiteit (Film: Philomena)

vrijdag 8 mei 2015 16:00

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Karmelkring, Steenstraat 39 te Boxmeer.

In de maand april worden er in de Karmelkring Boxmeer drie filmavonden gehouden.
Elk jaar is er een cyclus van films met een levensbeschouwelijke diepgang. De film worden vertoond en er wordt nagepraat over de spiritualiteit van de betreffende film. Hieronder vind u meer informatie over de betreffende films.

Film en Spiritualiteit
Al vele jaren kijken we naar films met een levensbeschouwelijke diepgang.
We gaan hierover met elkaar in gesprek om zo onze eigen geloofsbeving en religieuze ervaring te verdiepen. Dit voorjaar kiezen we voor het thema ‘Toegewijd leven’:

A simple life
Over onvoorwaardelijke liefde. Deze film uit China is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een dienstmeid heeft zich 60 jaar haar hele leven lang voor een gezin weggecijferd. Wanneer ze door een beroerte wordt getroffen en naar een verzorgingshuis gaat besluit de zoon uit dat gezin haar niet in de steek te laten. Het is een ontroerend, confronterend en herkenbaar verhaal over ouder worden dat bij je binnenkomt.

Metéora
Overstromende liefde. De jonge Griekse monnik Theodorus en de Russische non Urania worden verliefd op elkaar. Er zit een interessant stuk mystiek in de film wanneer de monnik afdaalt in een labyrint. Met het plaatsen van Jezus in het centrum van het labyrint vindt met een niet te stuiten overstromende liefde eens te meer een omkering van de strenge orthodoxe wetten plaats. Er is weinig dialoog met zorgvuldig gekozen, sprekende beelden. Metéora maakte deel uit van de competitie van het Filmfestival Berlijn in 2012.

Philomena
Liefde ten einde toe. Wat geloof en vergeving kunnen uitrichten. Na 50 jaar onthult Philomena haar grote geheim over het bestaan van haar enige zoon Anthony. Dit waar gebeurde verhaal levert veel ontroerende momenten op. Een film vol pijn en kwetsbaarheid, wijsheid en compassie. Drama en humor zijn in deze wonderschone film perfect in balans. Deze film viel tijdens het filmfestival in Venetië in de prijzen.

Begeleiding: Gerard Westendorp o.carm.
Data: vrijdag 10 april: A simple life
vrijdag 24 april: Metéora
vrijdag 8 mei: Philomena
Tijd: 16.00 – 20.00 uur

Prijs: € 12,50 per avond, € 30,00 voor drie avonden, inclusief koffie, thee en soep, s.v.p. brood meenemen.
Wilt u zich voor elke avond s.v.p. apart aanmelden?

AANMELDING
U kunt zich opgeven door te mailen naar karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156.

Meer informatie en het meest recente aanbod van Karmelkring Boxmeer vindt u op onze website: www.karmelcentra.nl/boxmeer.