string(4) "test" Karmelkring: Lezing over het boek "De innerlijke Burcht"

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Karmelkring: Lezing over het boek "De innerlijke Burcht"

dinsdag 7 april 2015 19:45

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


Karmel Boxmeer, Steenstraat 39 te Boxmeer.

Teresa van Avila is een van de grootste heiligen van de karmelorde. Ze leefde in de zestiende eeuw en Spanje en ze heeft zich beijverd voor een grondige hervorming van de orde. .Ze heeft belangrijke geschriften nagelaten over het mystieke leven. Minie Pasop en Nicola van de Rakt verzorgen drie avonden over haar boek “De Innerlijke burcht”. Hieronder vindt u meer informatie.

Teresa van Avila:
biedt zij een weg in ons bidden?

Teresa van Avila, (1515-1582) heeft veel geschreven over de ontwikkeling in haar bidden.
Wat is bidden eigenlijk? Wat gebeurt er als wij in ons bidden op weg gaan met de Bron van ons leven, met God? Teresa voert ons in haar geschrift ‘De Innerlijke Burcht’ in, in een steeds intenser verbondenheid met God. In haar geschrift leidt zij ons binnen in ‘het kasteel van de ziel’. In het diepst van dit kasteel bevindt zich de Beminde, God, in wie wij ten diepste gekend en bemind zijn. In ons bidden kunnen wij, in eenvoudige gerichtheid, ons leven af stemmen op de liefde van God. Hierdoor komen wij in een andere relatie met het vele wat ons door de maatschappij, de media en hoe dan ook wordt aangereikt en worden we meer en meer gericht op wie wij ten diepste mogen zijn.
Door in ons gebed in relatie te treden met de bron van ons geloof, met Christus, gaan wij de weg van de liefde. We ontdekken dat de Bron van ons leven, God, ons ook tegemoet komt en uitnodigt.
Door samen te lezen uit de ‘Innerlijke Burcht’ willen we op het spoor komen wat ons bidden met ons, de wereld en God doet.

Begeleiding: Minie Pasop o.carm. en Nicola v.d. Rakt, o.carm.
Datum: dinsdag 10 en 24 maart, dinsdag 7 april.
Tijd: 19.45-21.30 uur
Prijs: € 5,00

AANMELDING
U kunt zich opgeven door te mailen naar karmelkringboxmeer@karmel.nl, of door u schriftelijk aan te melden bij het secretariaat van de Karmelkring, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156.
Meer informatie en het meest recente aanbod van Karmelkring Boxmeer vindt u op onze website: www.karmelcentra.nl/boxmeer.