string(21) "kuukse-11-kroegetocht" Kuukse 11 kroegetocht

Deel dit evenement

‹ Terug naar agenda-overzicht

Kuukse 11 kroegetocht

dinsdag 17 februari 2015 11:10

Dit evenement is reeds geweest!
Bekijk de actuele agenda voor aankomende activiteiten.


In het centrum van Cuijk

Kuukse elfkroegetocht volledig uitverkocht

Sneller dan ooit tevoren zijn alle stempelkaarten van de 30ste Kuukse elfkroegetocht verkocht. Dat betekent dat het centrum van Cuijk op carnavalsdinsdag opnieuw gevuld gaat zijn met 20.000 feestvierders. Een mijlpaal waar de Commissie Kuukse elfkroegetocht vanzelfsprekend trots op is.

Een paar dagen geleden gingen de laatste e-tickets al de deur uit, dit weekeinde en deze maandag scoorden de traditionele laatkomers de laatste stempelkaarten in de kroegen.

Nu alle stempelkaarten verkocht zijn, gaat, voorzover dat nog niet het geval was, alle focus volledig op dinsdag 17 februari. Dat we met zijn allen ook de 30ste editie van de enige echte elfkroegetocht van Nederland op een mooie manier gaan voltooien.

Om het nog maar een keer te vermelden: zonder stempelkaart of e-ticket heeft het geen zin om tijdens de Kuukse elfkroegetocht naar Cuijk te komen. Aan de poorten worden geen kaarten meer verkocht.

Recreant of wedstrijdrijder?
De enige echte Kuukse elfkroegetocht heeft deelnemers in twee verschillende categorieën: recreanten en wedstrijdrijders. De recreanten lopen de elfkroegetocht geheel in eigen tempo. Wedstrijdrijders (slechts een klein percentage van het totaal aantal deelnemers) schrijven zich van tevoren in en gaan als team van twee de elf kroegen langs, op rolschaatsen, met een touw aan elkaar vast en in een zo snel mogelijke tijd. Hier meer info over de wedstrijd, die al sinds de eerste editie een belangrijk onderdeel is van de elfkroegetocht.

De stempelkaart
Tijdens de Kuukse elfkroegetocht is de stempelkaart heilig. Zonder stempelkaart kun je op carnavalsdinsdag helemaal niks! Stempelkaarten zijn in de weken voor de elfkroegetocht te koop in de deelnemende kroegen, of online via deze website of facebook. De prijs is 9,- euro. Het is je entreebewijs voor de Kuukse elfkroegetocht. Koop je online een e-ticket, dan krijg je op vertoon van dat ticket voor het binnengaan van het kroegetochtparkoers je stempelkaart. Heb je voor de start van elfkroegetocht nog geen stempelkaart of e-ticket weten te bemachtigen, dan zijn er – indien niet uitverkocht – ook nog kaarten aan de kassa te koop.

De tocht
Vanaf 11.11 uur tot 19.11 heb je de tijd om de tocht der tocht te volbrengen. Dat mag in je eigen tempo en in je eigen volgorde. Doel is om in elke deelnemende kroeg een drankje (al dan niet alcoholisch) te nuttigen. In ruil daarvoor krijg je op je stempelkaart in het vakje van desbetreffende kroeg een stempel. In de laatste kroeg die je bezoekt krijg je voor één drankje zelfs twee stempels: een in het vakje van de kroeg zelf en een in het vakje onderscheiding. Als bewijs dat jij de enige echte Kuukse elfkroegetocht tot een succesvol einde hebt gebracht, krijg je dan ook een onderscheiding die je onder aan de stempelkaart kunt hangen.

Klaar. En dan?
Het is natuurlijk geen bezwaar om als je de elfkroegetocht hebt volbracht, bij een aantal kroegen of bij een van de vele podia met artiesten de andere deelnemers nog even te laten zien dat je het, tegen de verwachting in misschien, hebt gehaald! Lekker doorfeesten dus. En als het buiten afgelopen is, gaan er nog genoeg kroegen tot middernacht door

http://www.elfkroegetocht.nl/